In vizor

2014, un an prost pentru societatile CJ Cluj: conturi blocate la Cluj Arena, pierderi de 3 milioane de lei la Clujana

Societatile comerciale subordonate Consiliului Judetean Cluj nu au avut un an financiar foarte bun in 2014. Clujana SA a avut pierderi de peste 3 milioane de lei, in timp ce conturile societatii Cluj Arena sunt blocate de doua luni, din cauza neplatii impozitului catre Primaria Cluj-Napoca. Societatea care administreaza stadionul de langa Parcul Central a inregistrat pierderi de 2,6 milioane de lei.

Dintre cele opt societati comerciale subordonate Consiliului Judetean Cluj, cea mai profitabila este, de departe, Compania de Apa Somes SA.
Compania de Apa Somes SA a avut, in 2013, o cifra de afaceri-record, de 170 de milioane de lei. Totusi, profitul companiei a scazut simtitor, de la 19,4 milioane de lei in 2013, la 7,7 milioane de lei, in 2014, Compania deserveste peste 500.000 de locuitori in judetul nostru si alte 200.000 de persoane in judetul Salaj.

O alta societate subordonata CJ Cluj, TETAROM SA si-a crescut considerabil cifra de afaceri anul trecut. Compania a avut, in 2013, o cifra de afaceri de 9,2 milioane de lei, in timp ce anul trecut a ajuns la 11,5 milioane de lei. Profitul inregistrat de companie, in 2014, a fost de aprape 400.000 de lei, usor mai mic fata de anul precedent.

Cluj Arena avut, in 2014, o cifra de afaceri de aproape 700.000 de lei, in timp ce pierderile societatii care administreaza stadionul de langa Parcul Central au fost de peste 2,6 milioane de lei. Societatea este, de doua luni, cu conturile blocate, din cauza neplatii impozitului pe cladire, catre Primaria Cluj-Napoca. In aceste conditii, Consiliul Judetean Cluj ia in calcul reorganizarea si intrarea in insolventa a societatii Cluj Arena SA si plata impozitului, in valoare de 12 milioane de lei.

Univers T a inregistrat, anul trecut, o cifra de afaceri-record, de 23,3 milioane de lei, fata de 20,8 milioane de lei, in 2013. Totusi, societatea subordonata Consiliului Judetean Cluj si mentine un nivel ridicat al datoriilor, acestea insumand, anul trecut, 8,5 milioane de lei. Complexul Univers T a reintrat in circuitul turistic in urma cu cinci ani, dupa un amplu proiect de renovare si modernizare.

Agro Transilvania, cel mai mare si mai modern centru comercial de gros pentru produse alimentare din nord-vestul tarii, administrat de Consiliul Judetean Cluj si sase primarii din judet, a avut un profit modest anul trecut. Acestea s-au cifrat la sub 200.000 de lei. Cifra de afaceri a societatii a fost de 2,2 milioane de lei.

SC Paza si Protectie Cluj SRL a avut un an prost, cu pierderi, insa nu atat de mari ca si in 2013. Daca in 2013, pierderile societatii subordonate CJ Cluj erau de peste 560.000 de lei, anul trecut au ajuns la 200.000 de lei. Si cifra de afaceri a crescut: in 2014 a fost de 5,6 milioane de lei, mai mare fata de anul precedent, cand a fost de sub 5 milioane de lei.  

Numele companiei a fost implicat in mai multe scandaluri publice in anii trecuti.. Spre exemplu, in presa au aparut informatii potrivit carora firma de paza a Consiliului Judetean Cluj a decontat la protocol alcool, haine si ceasuri. Deconturile in valoare de 20.000 de lei au fost facute in perioada august 2010 – noiembrie 2012, cand societatea a fost condusa de Adriana Sabou, in mare parte in timpul mandatului lui Alin Tise.

Cat priveste Clujana SA, in 2014 pierderile societatii au fost de peste 3 milioane de lei. Cifra de afaceri a fabricii de pantofi a fost de 9,5 milioane de lei.
Clujana SA are peste 400 de angajaţi si datorii de 7,6 milioane de lei, iar in ultimii ani a inregistrat pierderi financiare insemnate. Societatea se afla în subordinea CJ Cluj, care prin actiunile pe care le detine aici dar si prin cele ale statului, pe care le administreaza, este actionar majoritar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *