Din oras

2 milioane de euro, investiti in spatiile cu alta destinatie ale Primariei

Primaria Cluj-Napoca a lansat o lictatie publica in valoare de 9,2 milioane de lei, adica peste 2 milioane de euro, bani cu care vrea sa repare spatiile cu alta destinatie. Este vorba de aproximativ 2.000 de spatii, inchiriate de municipalitate unor ONG-uri, fundatii sau institutii publice.

Multe dintre spatiile cu alta destinatie din Cluj-Napoca se afla intr-o stare deplorabila. Sunt cladiri care nu au mai fost reparate de multi ani si pe care Primaria clujeana le pune la dispozitie, prin inchiriere, organizatiilor non-profit sau institutiilor statului.

Primaria a alocat de la bugetul local, pentru repararea lor, 2 milioane de euro si doreste sa incheie un contract-cadru, pe o perioada de doi ani, pentru efectuarea unor lucrari de reparatii la aceste cladiri.

In total, spun reprezentantii Primariei clujene, sunt 2.000 de astfel de spatii cu alta destinatie in municipiu, care vor fi reparate in acest buget. Este vorba de reparatii curente la imobilele din municipiul Cluj-Napoca aflate in proprietatea Statului Roman, executate in baza Legii nr. 10/1995, Legii nr. 114/1996 si a Legii nr. 153/2011. Cele mai multe sunt sedii de birouri pentru ONG-uri, asociatii, fundatii, institutii ale statulului sau scoli.

Valoarea exacta a contractului este de 9.221.550 de lei si se va incheia un acord-cadru pentru o perioada de doi ani. Vor fi efectuate lucrari de reparatii generale si de renovare, lucrari de instalatii de apa, de instalatii electrice, instalatii de gaz si lucrari pentru instalatiile de incalzire ale acestor spatii.

Potrivit caietului de sarcini, perioada de garantie pentru lucrari este de minim 24 luni de la receptia lucrarilor, la lucrari de hidroizolatie minim 10 ani, pentru montajul tamplariei PVC min 5 ani, iar pentru profil, feronerie si garnituri in functie de producator, dar nu mai putin de 5 ani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *