Din oras

Impozite majorate pentru zeci de clujeni: au terenuri și clădiri neîngrijite

Zeci de clujeni vor fi nevoiți să plătească impozite majorate cu 200, 300, 400 sau chiar și 500% pentru că dețin în proprietate terenuri sau clădiri neîngrijite. 

Asrfel, de această măsură vor fi afectați câțiva proprietari de terenuri din Borhanci. Ei vor plăti impozite mai mari cu 200% începând din 2024.

Municipalitatea a efectuat verificări în teren, identificând în 2023 150 de terenuri neîngrijite în cartierele Gruia, Borhanci, Grigorescu și zona Drumul Sfântul Ion. Proprietarii au fost înștiințați, și până la data limită de 30 noiembrie, doar 6 terenuri au rămas neîngijite. Proprietarii acestor parcele de teren vor fi nevoiți să plătească un impozit majorat cu 200%.

Impozite majorate vor achita și proprietarii de clădiri neîngrijite. Aceștia vor fi nevoiți să achite sume mai mari cu procente cuprinse între 200 și 500%.  Sunt vizate de această măsură clădirile situate în proximitatea zonei centrale a orașului, precum strada Moților, Piața Mihai Viteazu, Constanța, B-dul 21 Decembrie 1989.

După ce proprietarii vor remedia defecțiunile care le-au fost aduse la cunoștință, ei vor scăpa de impozitarea suplimentară.

 

 

Exit mobile version