Politica

Încep lucrările pe tronsonul Zimbor-Poarta Sălajului din Autostrada Transilvania

Constructorul UMB a primit Ordinul pentru Începerea Lucrărilor (OIL) pentru lotul Zimbor – Poarta Sălajului de pe Autostrada Transilvania, contract finanțat prin PNRR. Lotul Zimbor – Poarta Sălajului are o lungime de 12 kilometri, termenul de execuție fiind de 24 de luni, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

”A fost emis Ordinul de Începere pentru construcția secțiunii Zimbor-Poarta Sălajului (Autostrada Transilvania)! De săptămâna viitoare (25 iulie), constructorul român poate începe lucrările pe cei 12,24 km ai acestei secțiuni. Construcția, finanțată prin PNRR, are o valoare de 680,40 milioane de lei (fără TVA) și trebuie finalizată până în anul 2024 (24 de luni)”, a anunțat, într-o postare pe Facebook, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

Tronsonul include cinci viaducte și un pod.

Lotul Zimbor – Porta Sălajului (12 km) continuă cei 30 de kilometri deja în lucru de pe secțiunea Nădășelu – Zimbor unde constructorul UMB a ajuns la un stadiu fizic de execuție de aproape 40% și estimări de finalizare a lucrărilor în decembrie 2023. De la Poarta Sălajului până la Nușfalău, secțiunea cu Tunelul Meseș (41 km), CNAIR evaluează cele șase oferte depuse pentru proiectare și execuție.

Sursă foto: Sorin Grindeanu/Facebook