In vizor

1700 de vârstnici din Cluj-Napoca nu au nicio formă de sprijin. Sunt ajutați în perioada de stare de urgență de Primărie și asociații

Pe toată durata stării de urgență, persoanele cu vârsta peste 65 de ani nu au voie să iasă din casă decât două ore pe zi. Cei care nu au nicio formă de sprijin sau ajutor, sunt ajutați de Primărie. În Cluj-Napoca sunt peste 61.000 de vârstnici cu vârsta peste 65 de ani.

„Suntem solidari cu seniorii cetății, suntem alături de ei. Orele 11.00 – 13.00 le au la dispoziție pentru cumpărături și pentru a merge la farmacie. Fac apel la ceilalți să lase libere supermarketurile și farmaciile în acest interval orar tocmai pentru ca ei să o poată utiliza și să se întoarcă la domiciliu.

Potrivit ordonanței militare avem obligația legală de a sprijini persoanele peste 65 de ani care nu au nicio formă de ajutor. Sunt 61.415 de persoane sunt peste 65 de ani. Noi îi sprijinim pe cei care nu au nicio formă de sprijin și ajutor. În prezent în baza noastră de date avem 1.702 persoane peste 65 de ani, care intră sub incidența acestei ordonanțe, adică nu au susținători sau alte forme de ajutor. Dintre acestea, 210 deja primesc de azi sprijin prin funcționarii Direcției de Asistență Socială și unele asociații care oferă servicii sociale”, a declarat primarul Emil Boc.

Din cele 210 persoane, cinci au fost „adoptate” de două persoane fizice, care s-au oferit să le asigure cele necesare pe toată această perioadă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *