Din oras

FOTO – Modernizarea a ajuns în stația CTP din Piața Gării cu o întârziere de peste două decenii

Piața Gării din Cluj-Napoca a fost modernizată în anul 2016, însă stația CTP, cu vechile chioșcuri comuniste, a rezistat neatinsă până în anul de grație 2022.

Un proiect pentru modernizarea stației, cu 1,3 milioane de lei, a ajuns pe masa consilierilor locali în anul 2020, dar, pe teren, doar în urmă cu 2 zile.

Noua staţie CTP de la Gară, din Clujul ”smart”, va avea acoperiş verde, băncuţe, iluminare cu LED, un dispecerat și grupuri sanitare. Se va monta granit, vor fi noi coșuri de gunoi și camere de supraveghere video.

Stația din Piața Gării nu a mai fost modernizată din anii ’90, modernizarea ajungând, astfel, aici, cu o întârziere de peste două decenii. Mai bine mai târziu decât niciodată, rămâne de văzut când vor fi terminate lucrările a căror durată de execuție ar trebui să fie de 3 luni.

Până la finalizarea lucrărilor, autobuzele vor opri pe str. Horea, între str. I.L. Caragiale și P-ța Gării, aproape de intersecție, contribuind astfel la congestionarea traficului.

Puteți observa, în imaginea de mai sus, autobuzele eco, nu ego, clujene.

Astăzi, trupele de muncitori masate pentru operațiunea specială de modernizare demolau chioșcurile care de la Revoluție încoace reprezintă primul lucru pe care îl văd călătorii care coboară din tren în municipiul care oferă „cea mai bună calitate a vieții”:

Piața Gării din Clujul de 5 stele, golașă, așa cum nu ați mai văzut-o niciodată:

E fain la Cluj!