Vocea ta

BĂTAIE DE JOC: Părinții cu copii în brațe așteaptă ore nesfârșite la coadă pentru triaj și tratament ”de urgență” la UPU a Spitalulului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca

”La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca știe cineva dacă mai există șefi, manageri, coordonatori?” – se întreabă, revoltată, o mămică care a relatat coșmarul prin care a trecut luni seara cu copilul său bolnav la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Cluj-Napoca. Din păcate, situația de la UPU Copii este aceeași de mult prea multă vreme, semnalată ca atare de părinții revoltați, fără ca administrația publică locală, fără ca cei din conducerea spitalului să facă ceva concret pentru a îmbunătăți situația.

”Dar domnii de la Consiliul Județean Cluj – Alin Tișe, Vakar Istavan,  știu cumva in ce condiții de c**** consulta medicii de la UPU Copii? Știu oare că părinții stau ore întregi afară, cu copii bolnavi în brațe si așteaptă să li se facă… triajul?
Apoi se mută la altă coadă, unde mai așteaptă 2, 3, 4, 5 ore și se uită disperați dupa o doamnă asistentă, care iese la interval de 30, 40, 60 min și strigă câte un nume de pe o fișă?
Ah, cred ca domnii nu știu, că sunt ocupați să trimită zilnic niște comunicate de presă triste, ca să își justifice salariile, existența în funcții publice și importanța auto impusă”, a spus Ancuța Ciolan.
Potrivit acesteia, în timp ce în rapoarte oficiale Spitalul de Copii are bifate rubrici de „foarte bine”, în Cluj, centru medical, universitar, cultural ”niște zeci de părinți stau fix acum (luni seara – n.a.) in curtea spitalului de copii, singurul loc unde durerea copiilor ar putea fi luată, cumva. Dar după 5, 6, 7 ore de așteptare.
Și să nu uit: camerele de gardă de la Pediatrie 2 și 3 sunt închise. De ce? Doamna infirmieră care iese să strige numele pacienților nu știe (logic că nu, nici nu e treaba ei). Dar e drăguță și spune că toți copiii „de aici vor fi văzuți în noaptea asta”.
Noapte bună, România”, a încheiat clujeanca.
Nouă ne-ar fi jenă să citim despre activitatea noastră ceea ce citim la postarea de pe FB a clujencei”

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Cluj, Dr. Dreghiciu Daniela, a dat vina pe părinți, pentru problemele din zona de urgențe. Aceasta a spus că aceștia se înghesuie cu cei mici la medic, deși nu sunt urgențe și pot fi văzuți de medicul de familie.

Purtătorul de cuvânt afirmă că părinții mint, când spun că au stat în frig în fața UPU Copii sau că au așteptat 5 – 6 ore la ușa medicului

”Numărul de pacienți care se adresează acum este foarte mare. Numai 10 – 15% dintre ei reprezintă urgență. Non urgențele sunt multe și se adresează la UPU. Astfel a crescut timpul de așteptare între 2 și 4 ore pentru copiii care nu sunt urgențe. Evaluarea se face conform protocolului de triaj.

Copiii care sunt urgențe sunt preluați conform protocolului de triaj. Există un timp de așteptare mai mare, de 2 – 4 ore, față de o oră înainte. Asta se aplică doar copiilor care nu reprezintă o urgență.

Noi solicităm ca, în cazul în care nu sunt urgențe, părinții să se adreseze la medicii de familie sau centrelor de permanență (centrul de permanență de pe Băița și strada Horea)”, a explicat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Cluj, Dr. Dreghiciu Daniela.