Editorial

Labele murdare de sânge ale unuia, nu justifică labele mânjite de sânge ale celuilalt

Când citesc alegațiile trollilor lui Putin, AURolacilor şi şoşocarilor, despre cum nu le place războiul și sunt împotriva morților și suferinței DAR, imediat după ce pun acest DAR, încep să bage retorică de la Moskova: că Putin are dreptate, că americanii, că klingonienii, că ruşii nu bombardează, că nu omoară numai ucrainenii șamd – realizez cât de multă prostie şi răutate colcăie în umanitate.

Realizez că Putin (de fapt orice dictator, de când se ştie omenirea), fără prostia fără frontiere a celor care-i (care le) găsesc scuze în crime, ar fi zero barat: un simplu golan din mafia gazelor şi petrolului.

Hai să lămurim tot idiotul util: orice discuție pornește de la faptul că nu Putin, nu Rusia stabilește care stat e suveran şi care nu, care are voie să-şi croiască propriul destin şi care nu.

Că Pământul nu e moşia lui Putin şi a găştii lui de criminali.

De aici pornește orice discuție despre acest război de agresiune: Putin nu are ce căuta cu trupe în Ucraina. De la primul bocanc de rus trecut peste graniţă pe pământ ucrainean, vorbim despre încălcarea suveranităţii unui stat, despre o agresiune armată, urmată de crime împotriva umanității.

Şi vorbim despre un nebun, o gaşcă de nebuni şi una de idoţi util.

Un nebun la ordinul căruia mor și sunt omorâți: bărbați, femei, copii, oameni în vârstă. Sunt bombardate spitale, case civile, sunt ținuți ostatici, ca scuturi umane, persoane cu dificultăți psihice. Toate acestea cu gaşca de idioţi utili care-i găsesc scuze şi-i aplaudă crimele.

(n-aţi trăit mizeriile din „blocul sovietic”, din „imperiul răului”, ori aţi fost nişte activişi şi securişti de-ai lui Ceauşescu; voi sau părinţii voştri şi aveţi nostalgii de comisari sovietici)

Putin și camarila nu merită altceva decât o cușcă la Tribunalul Penal Internațional și apoi o sârmă în jurul gâtului – oricum o va sfârşi urât, ca toţi dictatorii omorâţi de chiar aplaudacii lor, când aceştia au înţeles că deja nebunul le pune în pericol integritatea personală, averile şi distracţia câştigate din greu cu limba.

(înţeleg că Şoigu, şeful Armatei Roşii, va fi pus în curând sub acuzare pentru neputinţa de a îngenunchia Ucraina în doar trei zile şi pentru acte de corupţie – cică ar fi vândut combustibilul armatei de invazie; credeţi că ăla, dacă e adevărată informaţia, are să stea ca mielul la tăiere? că nu are suficienţi amici în Armată care să înţeleagă că-i aşteaptă aceeaşi soartă cu nebunul?)

Revenind, cei care-i fac nebunului propagandă şi-i găsesc scuze în crime ar trebui să crape înecați în flegme, ca nişte complici ce sunt.

Din cauza unor nenorociți ca ei și Putin, rușii vor avea de suferit zeci de ani de acuma în colo: urâți și disprețuiți oriunde se vor duce în lumea largă. De parcă nu ar fi fost de ajuns cât sunt de urâţi după ce „au eliberat” de ceasuri şi paltoane Europa de Est – o dâră de violuri şi crime împotriva civililor neînarmaţi – în ultimul Măcel Mondial. După 70 de ani lumea nu a uitat că pe unde trece rusul, trece şi jalea!

Inumanitatea lui Putin va fi percepută ca trăsătură specifică a acestui popor.

Și chiar că nu merită!

Ştiaţi, nu, că revista „PIF” (aia cu „Rahan”, „Hercules” şamd.), a dispărut în 1991, că n-a mai sponsorizat-o Moskova? Că era propagandă începută încă din pruncie într-o revistă care cică era „capitalistă”? Aceasta este puterea maskirovka-i ruseşti: diavolul care spune că nu există.

Dar că ”intelectualii” occidentali (90% de stânga de caviar) sunt cei mai mari susținători ai „celei mai fericite dintre lumi” și că ei s-au opus aducerii crimelor de război de sub comunism la Haga? De aceea încă îşi mai permite Putin să afirme că face „denazificare” în Ucraina, deşi crimele comunismului sunt identic egale în atrocităţi cu ale naziştilor. Deşi ei (nazişti şi comunişti) sunt una şi aceeaşi imbecilitate ideologică – naţionalism socialism.

De aceea sunt uimit să văd cum O SINGURĂ SURSĂ (care e în narativa Moskovei), este mai credibilă decât ce spun restul ziariștilor. Diavolul din detalii, ăla care nu există, vine să pună „lumină” pe narativa celor care se apără, deşi ruşii SUNT ÎN UCRAINA, FĂRĂ SĂ ÎI FI INVITAT NIMENI. Asta e bine, restul e rău. Ruşii nu ucid „nespălaţi ucraineni”, ucrainenii ucid ruşi (curaţi şi devreme acasă, chiar dacă nu e casa lor).

Toate minciunile lui Putin (sunt la manevre, nu atac, nu bombardăm ţinte civile, ucrainenii se auto-bombardează, bla-bla-bla) sunt credibile la modul pompos (ăsta da jurnalism), că apare câte „un expert” de Facebook şi aruncă rahat în ventilatorul online-ului „occidental”, că ăla „rusesc” este interzis pe tot teritoriul controlat de nebunia Întâiului Vărsător de Adevăr, Libertate și Fraternitate.

Pentru jurnaliştii din Rusia a dat putinică Legea Marțială. Că cenzura e în floare și tot ce se zice în afara narativei de partid și de stat îi va costa 15 ani de pârnaie. Ăia cu sabia pe jugulară sunt credibili, ăștilalți produc fake news… care ar fi obiectivitatea cu pistolul în tâmplă?

Vine câte o informaţie de genul: ucrainenii își bombardează propriii concetățeni și pe civilii din Donbas. Asta are credibilitate, restul, ce se vede în imagini, ce povestesc sutele de mii de refugiaţi din Ucraina, sunt manipulare, fake news, minciună.

Revin și spun că: discuția onestă nu începe (sunt detaliile unor crime de război) de la cine pe cine bombardează acum, cine pe cine măcelăreşte acum, ce ajutor cere Zelenski şi cum ceea ce cere el ar escalada conflictul, ci de la faptul că Putin a năvălit peste Ucraina, că este în Ucraina și omoară civili prin intermediul trupelor și rachetuțelor sale. Escaladarea s-a făcut. Vă e frică de bomba atomică, vă umpleţi scutecele de spaimă că s-ar putea să-l vedeţi pe Putin prin intermediul rachetelor în orăşelele voastre, peste traiul vostru tihnit şi de aceea haliţi rahat cu polonicul?

De laşi.

Că Zelenski cere ce cere, e din disperarea faptului că vede câți oameni mor în jur. Are toată legitimitatea să se adreseze după ajutor lumii libere, despre care crede că este atât de liberă încât să-i poată da ajutor împotriva unui invadator imbecil și nebun. Ca acesta să fie oprit la timp, ca sacrificiul ucrainenilor să nu fie în zadar. Practic invită lumea liberă să nu-și ducă războiul pe teritoriul ei, ci să-l țină pe al lui, dacă tot a fost distrus.

DECI: este vorba despre agresiunea Rusiei într-un stat suveran. Nu despre cum se apără acest stat suveran.

În spiritul întrebărilor şi dubiilor cu privire la „actoraşul” Zelenski (care, totuşi, a absolvit o facultate prestigioasă de Drept, nu „spiruhareţi”, „devest” şi „dimitriicantemiri”), întreb și eu: CÂT DE ÎNDREPTĂȚIT ESTE PUTIN SĂ CEARĂ CA NATO SĂ PLECE DIN ROMÂNIA ȘI RESTUL ȚĂRILOR PE CARE A PUS EL OCHII?

Cât de îndreptățit este să ceară ca un stat suveran să joace după cum vrea vrea muşchiul lui, numai că el are bombe nucleare?

Şi nu-mi ziceţi de Serbia şi „amerloci”. Sârbii începuseră un genocid, nebunia lui Miloşevici şi a găştii sale numai aşa a putut fi stopată.

Ziceţi-mi, dacă ştiţi, despre Iraq. Despre Afganistan. Despre anul 1956 în Ungaria. Despre Siria, Canalul Panama, Vietnam, anul 1968 în Cehoslovacia, Cecenia, Gruzia, Azerbadjan șamd.

Labele murdare de sânge ale unuia, nu justifică labele mânjite de sânge ale celuilalt.

Şi, gata!

Exit mobile version