In vizor

12 blocuri din Cluj-Napoca vor primi cadou de Crăciun noi vecini de la Pata Rât

Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a prins gustul emisiunilor radiofonice, așa că și în această dimineață a discutat în direct „problemele clujenilor”. Sau, mai bine spus, despre cum municipalitatea le poate face probleme clujenilor. După ce a dus oamenii nevoiași la Pata Rât, îngroșându-le rândurile în urmă cu un deceniu, acum Primăria îi readuce în oraș, cumpărându-le locuințe sociale de pe piața liberă, în blocuri separate, pentru a îi reinclude astfel social.

Viceprimarul Tarcea a anunțat practic astăzi că 12 blocuri din Cluj-Napoca vor primi cadou în curând noi vecini de la Pata Rât, o bucurie pentru clujenii care de abia așteaptă să îi reintegreze social pe semenii lor.

În luna octombrie, mănășturenii de pe Clăbucet s-au bucurat atât de tare la auzul veștii că vor avea noi vecini asistați social, încât unii au fost pe punctul de a face infarct.

Citiți detalii aici: Locatarii de pe Clăbucet, pe punctul de a face infarct: „Să-i ducă Boc în blocul lui pe asistații social!”

„Pentru locuințe sociale am alocat suma de 2 milioane de euro de la bugetul local, pentru a achiziționa de pe piața liberă locuințe sociale. Până în 6 decembrie a fost termenul limită în care se puteau depune oferte de vânzare a locuințelor, avem 12 oferte eligibile, urmează partea de evaluare și negociere, să mai cumpărăm și alte locuințe. În prezent, avem circa 300 de cereri nesoluționate. Desigur, am mers și pe varianta de construire a locuințelor sociale. Pe strada Ghimeșului, avem 12 locuințe sociale care vor fi gata anul viitor”, a declarat viceprimarul la un post de radio local.

Așadar, 12 apartamente în 12 blocuri diferite din Cluj-Napoca vor deveni locuințe sociale. După cum știm, în piața imobiliară, blocurile cu locuințe sociale sunt în general evitate de către cumpărători, așa că dacă Primăria vă face cadou în bloc un astfel de apartament, valoarea proprietății voastre va scădea considerabil. Dacă aveți ghinionul și de noi vecini gălăgioși, să știți că toate aceste mici bucurii ale vieții, cu care vă fericește Primăria, se numesc generic „reintegrare socială”.

Întrebat care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească persoanele de la Pata Rât pentru a primi un apartament în Cluj-Napoca, Dan Tarcea a precizat:

„Este un regulament pe care îl avem, de acordare a locuințelor sociale, trebuie să aibă domiciliul pe raza municipiului Cluj-Napoca, trebuie să aibă venituri, pentru că dacă nu au venituri, nu se pot întreține.”

Simplu ca bună ziua! Imaginați-vă că ați cumpărat un apartament scump în Bună Ziua și că vă treziți de la anul ușă-n ușă cu un apartament social, fiind obligați să faceți toată ziua „reintegrare” cu noii locatari! Pentru această experiență, îi puteți mulțumi Primăriei municipiului de 5 stele, Cluj-Napoca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *