Afacerea zilei

11 supe pe care nu trebuie sa le ratezi la Cantinna

Multi dintre romani vor sa depaseasca “sindromul” ciorbelor BVP (burta – vacuta – perisoare) si se indreapta tot mai mult spre preparate lichide, inedite si gustoase.

Noul restaurant Cantinna din Iulius Mall incearca sa le ostoiasca foamea atat cu supe crema aflate acum in trend, cat si cu ciorbe reinventate intr-un mod inedit. Daca treceti pe la restaurantul Cantinna din Iulius Mall, nu va sfiiti sa le incercati. Orice supa de la Cantinna costa 6 lei, adica la fel ca in restul restaurantelor din Mall si este indestulatoare pentru orice stomac pretentios.

Supa greceasca de pui

Aceasta se afla in topul vanzarilor de la Cantinna si este cautata in special pentru gustul sau “spicy”. O supa lejera, dar consistenta ca si ingrediente, cu care nu puteti da gres niciodata.


Supa scotiana de morcovi si portocale


O sa va frapeze ineditul combinatiilor, dar cei ce au gustat-o au fost fermecati de balansul perfect dintre dulceata morcovului, sare si aciditatea sucului de portocale. Adaugati niste crutoane crocante pe care le primiti gratuit de la Cantinna si veti avea senzatia ca va renasc papile gustative pe care le credeati deja pierdute.


Ciorba de fasole cu afumatura si prune uscate


Este o reteta furata de la o bunica unguroaica si care nu dezamageste niciodata. Pe langa consistenta unei asemenea ciorbe, veti simti dulceata subtila si usor afumata a prunelor uscate, care coloreaza aceasta ciorba.


Soleanca de Chisinau


Soleanca, supranumita “supa de a doua zi”, este tratamentul perfect anti-mahmureala al rusilor si moldovenilor. Iar rusii si moldovenii, stim prea bine, chiar au nevoie de “remedii” eficiente. Este o ciorba clara, putin acra, putin sarata, in care inoata felii de salam, felii de castraveti murati si lamaie, adunatura care va va scapa de indata de gustul de “pisica moarta” din gura. Si chiar daca nu ati “pacatuit” cu o seara inainte, veti fi oricum foarte incantati de gustul acestui preparat.


Supa crema de conopida


Este o alegere potrivita atat pentru doamne, cat si pentru domni, dar mai ales pentru cei ce nu vor sa-si incarce stomacul prea mult, si sa se pastreze pentru felul doi. Conopida ajuta la detoxifierea organismului si este o leguma ideala pentru cei care vor sa slabeasca. Aceasta supa este preferata si de copii pentru gustul sau deosebit.


Supa dumnezeiasca de chimen


Nu strambati din nas, caci nu e supa de la gradinita, ci o supa serioasa si plina de aromele mentolate ale chimenului. Lintea rosie vine sa-i adauge consistenta si sa o indulceasca. Va recomandam aceasta supa si pentru zilele in care tineti post.


Supa de pui de duminica cu taitei de casa


E supa clasica “de duminica” cu care orice familie din Romania se delecteaza macar o data pe luna. Spre deosebire de alte restaurante, noi am rugat-o pe o batranica din Gilau sa ne croiasca paturile din faina si oua de casa, iar puii corijenti nu fac altceva decat sa ingalbeneasca in mod fericit aceasta supa atat de iubita in Romania.


Ciorba acrisoara de oua


Daca vreti sa gustati ceva cu adevarat deosebit, nu evitati ciorba de oua. Gustul usor acrisor si condimentele speciale se impreuneaza cu ouale fierte, desavarsind gustul acestui preparat lejer si foarte putin cunoscut la noi.


Supa racoroasa de visine


Cine a mai auzit o asemenea grozavie? O fi buna? O fi rea? E o miscare indrazneata sa vindem asa ceva la Cantinna, insa toti cei care au gustat din ea au zambit cu placere. Si cum sa nu fii socat cand aceasta supa rozosina, usor sarata, usor dulce, se serveste rece? Treceti peste primul soc, mancati-o pe toata si veti simti atat in gura, cat si in stomac, o incredibila senzatie de prospetime.


Supa hipstereasca de ceapa


Multi cred ca ceapa nu are suflet. Probabil ca de aceea plangem in prezenta ei. Noi o-mblanzim si-o cremuim cu putina scortisoara, servind-o cu paine moale si gratuita.


Supa saseasca de mazare


O sa spunem cinstit, este o supa pentru cei cu foamea-n glanda. Nu e o supa pentru cei cu papion, ci pentru cei care vor sa manance bine si sa simta ca s-au ridicat de la masa satui. Facuta dupa o veche reteta saseasca, supa de mazare are tot mai multa trecere la clujeni. S-o-ncercati si dumneavoastra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *