Din oras

100 de lucruri PENIBILE în Cluj-Napoca: Rahat Smart

Montate în toamna anului trecut, băncuțele „inteligente” din Cluj-Napoca se găsesc într-o stare de întreținere jalnică: sunt pline de rahat. Nici vorbă să fie folosite de către clujeni. O investiție cu care primarul Emil Boc se mândrește nevoie mare, care reflectă gradul de tehnologizare a orașului de pe Someș, recunoscut drept hub inovativ. Starea deplorabilă în care au ajuns aceste bănci smart ne mai spune ceva: contactul dintre cetățean și marele clustere din sectorul IT clujean este aproape de zero. Aceasta este, de fapt, imaginea adevărată a investițiilor făcute fără noimă de către municipalitate, făcute doar pentru a mai bifa o realizare, pentru a impresiona publicul sau pentru clipurile de campanie ale lui Emil Boc.

click foto pentru imagine completă

O bancă alimentată cu energie solară de la care îți poți încărca telefonul mobil sau tableta a fost montată de Primăria Cluj pe Bulevardul Eroilor. Cea de a doua a fost instalată în Piața Mihai Viteazul. 

în imagine: bancă smart Piața Mihai Viteazul

Este vorba despre două modele de bănci ”smart” Steora (Urban + și Hibrid)  inventate în 2016 în Croația, prezente în orașe mari ale lumii, despre care se spune că nu trebuie să lipsească din comunitățile care vor să fie “smart”. Grație tehnologiei acestor bănci, Primăria oferă și internet gratuit în Piața Mihai Viteazul. Acest mega-proiect a fost executat de către Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Telekom. 

Abia montate, acestea au constituit un motiv de mândrie pentru fețele luminate ale administrației clujene, Emil Boc și Dan Tarcea. Semn că liberalismul merge mână-n mână cu tehnologia. 

În Cluj-Napoca, tehnologia chiar funcționează. Rahat Smart.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version