Eveniment

100 de ani de administrație românească, sărbătoriți la Cluj

Simpozionul „O sută de ani de administrație românească la Cluj-Napoca” și lansarea cărții cu același nume, scrisă de istoricul dr. Vasile Lechințan au marcat sărbătorirea unui secol de administrație românească. Pe parcursul zilei, au mai fost depuse coroane de flori.

“Societatea Patriotică Avram Iancu, prin activitățile desfășurate, a depus coroane de flori la marile personalități care au făcut posibilă Marea Unire, iar apoi tot ceea ce a urmat în acești 100 de ani de administrație românească. La aceste activități au participat membri ai filialei din toată țara, studenți, elevi. A urmat un simpozion care să marcheze realizările și drumul administrației locale în cei 100 de ani. Vasile Lechințan a lansat o carte intitulată „100 de ani de administrație românească”. Importanța este uriașă pentru că după o perioadă lungă de timp în care românii nu s-au putut desfășura nici în plan social, nici cultural, nici economic, dar mai ales în planul administrației, acum se scot în evidență toate aceste realizări și greutăți pe care România și această zonă de administrație românească le-a parcurs. După 100 de ani ne putem mândri că ne aflăm într-o perioadă de dezvoltare extraordinară. Avem universități, teatru, într-o bună conlucrare cu celelalte instituții de cultură ale etniilor cu care am conviețuit în această perioadă”, a declarat Alexandru Cordoș, președintele Societății Cultural-Patriotice “Avram Iancu” din România, organizatorii evenimentului.

La simpozion au participat zeci de persoane – reprezentanți ai administrației publice locale, ai partidelor politice, ai Mitropoliei Ardealului, studenți și elevi. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *