Jos palaria

10 cadouri, 10 zile, 10 suflete. 10 pentru implicare!

In urma cu doua saptamani doua fete, Ramona si Sanda, isi propuneau sa le faca sarbatorile mai frumoase copilasilor familiei Elekes, care locuiesc intr-un subsol in Piata Cipariu. Nu e prima oara cand ii ajuta si cu siguranta nici ultima. Copiii frumosi si cuminti ai familiei sarmane s-au lipit de sufletul fetelor. Si-au propus sa le arate ca Mos Craciun exista, mai mult, ca exista un Mos Craciun in fiecare dintre noi. Astfel au creat campania prin care timp de zece zile au strans cadouri de la clujeni inimosi pentru familia napastuita.

“Va rugam sa va ganditi sa impartasiti un mic pachetel si cu cei pentru care sarbatorile sunt un moment in care se resimt mai acut lipsurile si greutatile. Maria, Alisa, Daniela, Daniel, Amalia, Etelca, sunt doar cativa dintre cei multi copii care locuiesc intr-o cladire dezafectata peste drum de Pasapoarte (zona Piata Cipariu). Locuiesc in subsolul cladirii copii, parinti, bunici, in niste conditii greu de imaginat pentru “zona buna” din centrul orasului. Dar nu e o surpriza faptul ca traim intr-o societate care ascunde problemele sub pres, dupa usa inchisa, intr-o incapere fara lumina. Copiii sunt frumosi, veseli, activi, inca cu speranta. Pana cand le va rezista speranta? Cu varste cuprinse intre 3 si 12 ani, acesti copii au multe si diferite nevoi. E trist ca uneori nici cele de baza nu sunt acoperite, neavand nici macar ce manca. Alteori ziua e frumoasa, vin si ne jucam si scriem si coloram si povestim ce o sa facem cand vom fi mari”, au scris fetele pe pagina campaniei, pe Facebook.

Iar reactiile nu au intarziat sa apara. Copilasii au primit imbracaminte, rechizite, mancare si jucarii, iar Craciunul a devenit mai frumos. Pentru bucuria de care au avut parte acesti copii, toti cei implicati merita Jos Palaria!

Foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *