In vizor

″U″ Cluj – în căutarea unui nou spațiu pentru baza sportivă

În timp ce baza sportivă Dan Anca a fost furgăsită de Apostu cu Walter și compania, U Cluj își caută locație pentru baza sportivă visată de Ioan Ovidiu Sabău. Se așteaptă și sponsori pentru anul viitor: „Sper ca oamenii de afaceri să fie și mai deschiși, în liga a doua sunt cu totul alte cheltuieli, avem nevoie de buget″. 

De la venirea sa la ″U″ Cluj, managerul Universității își dorea foarte mult construirea unei baze sportive care să rămână clubului peste ani. S-a vorbit inițial de un teren din Sălicea, dar Sabău spune acum că există și alte variante: 

„Nu am renunțat la baza sportivă, e una din prioritățile noastre, fără doar și poate. Nu e exclusă varianta Sălicea, dar am analizat și alte posibilități, am văzut și alte terenuri. E foarte importantă baza, una care va rămâne clubului, nu altcuiva. Am văzut câteva terenuri, dar nu în oraș, în afara Clujului”, spune el.

Însă întrebarea care poate fi formulată, în acest caz, este următoarea: „De ce nu dă Cluj-Napoca, prin intermediul lui Emil Boc, baza furată de Apostu, către U Cluj?″. Dacă tot se dă atât de iubitor de U Cluj, să facă rapid o ședință de Consiliu Local, să anuleze asocierea cu penalii din cadrul Fundației Primăvara Clujană și să dea baza sportivă către U Cluj.

Primăria ar trebui să revoce contractul cu Fundația Primăvara Clujană prin care această entitate a primit în folosință un teren de câteva mii de metri pătrați, fără ca cetățenii să aibă vreun beneficiu din acest “business”. Cel puțin, aceasta este și părerea deputaților și senatorilor clujeni, contactați de Ziar de Cluj. Astfel, deoarece terenul de la Baza Sportivă Dan Anca este „reținut″ intereselor diverselor grupuri de interese, de la Primărie până la persoane cu un trecut penal, „U” Cluj este în cautarea unei noi locații pentru baza sportivă. 

Merită amintit faptul că, săptămâna trecută, fostul preşedinte al Fundaţiei „Primăvara Clujană”, italianul Ariganello Pasqualino a fost arestat la Alba Iulia, acesta fiind condamnat în urmă cu peste 10 ani la închisoare în Italia pentru bancrută frauduloasă, insolvenţă frauduloasă şi deturnare de fonduri. În timp ce autorităţile din Italia îl căutau, Ariganello Pasqualino a fost între anii 2014- 2016 preşedintele Fundaţiei „Primăvara Clujană”. Ziar de Cluj a publicat o amplă anchetă privind asocierea cu Primăria Cluj, la mijloc fiind interesele pentru terenul din Baza Sportivă „Dan Anca”. În 2014 a fost impus preşedinte al asociaţiei Fundaţia Primăvara Clujană, cea care chipurile se ocupă de Centrul de copii şi juniori al Universităţii Cluj, unde i-a luat locul patronului Romprest, Florian Walter. Italianul a deţinut această funcţie până în aprilie 2016.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *