In vizor

Ziar de Cluj organizează cea mai mare vânătoare din țară! Înscrie-te acum!

Dacă tot sunteți dispuși să ieșiți pe stradă la vânat de pokemoni, haideți să îmbinăm plăcutul cu utilul, distracția cu simțul civic. Ziar de Cluj lansează o provocare pentru cetățenii orașului pe care-i invită la o vânătoare de Nesimțitmoni – de la parcări nesimțite, la situații ce țin de buna administrare dar care au fost rezolvate nesimțit: coșuri de gunoi lipsă, bunuri publice distruse, mijloace de transport neconforme, mizerie între blocuri, blocuri între case șamd.

Ziar de Cluj organizează o super-vânătoare! Când vânăm pokemoni, să nu trecem nepăsători pe lângă nesimțiți și situații nesimțite, să le colecționăm și pe acestea și să le facem publice. Vânătoarea se adresează tuturor cetățenilor urbei. Să arătăm că o cameră de luat vederi, un telefon, pot fi mai eficiente decât o armă. Nu tragem în nesimțiți și nesimțire cu gloanțe, ci imortalizăm și „dăm la ziar”.

Sunt străzi din oraș pe care polițiștii locali nu au ajuns de luni de zile decât în plimbare, după program. Sunt zone din oraș impracticabile, din cauza nesimțiților care parchează blocând piste de biciclete sau întreg trotuarul. Există zone care văd salubrizarea din an în Paști. În care nu s-a mai făcut iluminat public de când bunul Dumnezeu a zis să se facă lumină.

Există nesimțiți care se cred stăpâni pe domeniul public. Sunt leșuri aruncate în mijlocul orașului, bunuri publice vandalizate – și nimeni nu vede.

De aceea avem nevoie de “vânatori” curajoși și cu spirit civic, care să ne ajute. Nu le dăm trofee, pe care să le agațe în sufragerie, însă îi motivăm prin publicarea și premierea fotografiilor. Cele mai de impact le înrămăm și le expunem într-o expoziție anuală în care vom decerna și premiile – totul la modul transparent. Dar cel mai mare premiu, pentru noi, ca cetățeni ai urbei, este să ne scăpăm casa comună de nesimțiți și situații nesimțite.

Scrie-ne pe sesizari@ziardecluj.ro ori de cate ori gasesti un Nesimțitmon!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *