Anchete

Urbanism de „bun simt” pe strada Edgar Quinet. CUM arata o MANEA imobiliara

Cluj-Napoca nu mai are Primar. In locul sau, a ramas un individ pe nume Emil Boc, plictisit si ipocrit, care se face se ocupa de oras. Recent, la o sedinta in Primarie, Emil Boc se ratoia cu marii arhitecti ai orasului  spunand teatral ca va aplica de acum inainte „urbanismul de bun-simt” in tot ceea ce se va intreprinde de acum inainte in Cluj-Napoca.

Ziar de Cluj va prezinta un episod „proaspat” de nesimtire, unde numai de urbanism de bun simt nu poate fi vorba, ci de o manea imobiliara pe care niste smecheri apropiati de PDL o canta zilnic de cateva saptamani incoace construind catamai blocul pe strada Edgar Quinet, un soi de ghetto urbanistic pe care Boc se face ca nu il vede.

 

Si la Pata Rat exista strazi mai bune 

 

Ne cerem iertare înainte de toate locuitorilor din zona „sinistrată” a Clujului, Edgar Quinet că le-am numit drumeagul, ulița, căzătura, hârtopăria, adicătelea calea de acces spre locuințele lor, stradă.

Cu ajutorul instantaneelor de mai jos care surprind „halul” de drum numit impropriu strada Edgar Quinet, vă puteți face o imagine cam câte parale au dat Apostu, Boc și ceilalți fruntași portocalii, pe plătitorii de taxe și impozite din Cluj-Napoca care s-au mutat în această zonă a Clujului. 

 

 

 

Pe aliniamentul acestui drum, proprietate a „băieților deștepți”  de la Mănăștur Holding S.A care și-au vândut parcelele din zonă și au lăsat drumul de izbeliște s-au construit vreo 16 blocuri pe partea dreaptă a străzii și vreo 7 căsuțe pe partea stângă.

Evident, situația drumului evoluează atât de dramatic pentru locuitorii din zonă, cu  largul concurs al primăriei care a avut permanent ochii „larg închiși” în privința obligațiilor pe care trebuia să le respecte Mănăștur Holding cu privire la construirea și întreținerea unui drum după standardele… bunului simț.

Motivele tăcerii „mieilor portocalii” din administrația clujeană  pe tema aceasta  pot fi descâlcite în timp cu ajutorul DNA .

 

Un bloc construit la o „palmă”  distanță de viitoarea rută ocolitoare Sud  a Clujului

 

Ultimul bloc a cărui construcție a început acum câteva zile pe strada Edgar Quinet ne arată foarte clar apetența pentru bun simț a constructorilor și a complicilor acestora din primăria lui Boc.

În data de  10.06.2014, Primăria municipiului Cluj-Napoca a emis autorizația nr. 646 pentru un imobil de locuințe colective cu regim de înălțime D+P+3E  a cărui beneficiar este asocierea SC. „Tardo Construct” SRL  și S.C „Cantabria Construct” SRL pe adresa Edgar Quinet FN, mai exact la capătul bătăii de joc de stradă despre care am făcut vorbire.

Buuun și care este problema? Păi nu este doar una, sunt mai multe.

Pe o parte le-am sesizat noi, altele ne-au fost comunicate de cetățenii nefericiți care locuiesc aici.

Doamna Rodica de pe strada Edgar Quinet nr 55, ne-a sesizat următoarele:

„Când m-am mutat în această zonă erau probleme cu apa, nu avea presiune, am înțeles că un investitor din zonă  a pus pe banii lui niște pompe care fac ca presiunea la robinet să fie acceptabilă. Drumul este execrabil, nu am înțeles nici până acum de ce Mănăștur Holding nu a fost obligată de primărie să întrețină acest drum betonat care este oricum ciuruit ca după bombardament. Acum câteva zile în poiana din fața blocului meu a început construcția unui bloc nou. Din câte văd cota zero a construcției este aproape de parterul nostru înalt. Dacă va „pișca” și  o mansardă ilegală constructorul, ne luăm adio de la soare!

V-am sesizat aceste lucruri pentru că am văzut mai multe anchete scrise de ziarul dumneavoastră legate de haosul imobiliar din Cluj și poate primăria va supraveghea cu mai mare atenție această construcție”.

 

„Dezorganizare” de șantier, „marcă înregistrată” la  Cluj 

 

Ne-am deplasat „fulger” la fața locului după ce am primit sesizarea.

La fața locului, nimic nou, nu se respectă nimic din ce înseamnă organizare de șantier. Nu există gard împrejmuitor, nu există rampă pentru spălarea roților cifelor care aduc betonul.

 

O tânără studentă care locuiește în zonă  se oprește lângă noi, fierbe de nervi :  „Se lucrează de dimineața la 7.30 până seara la orele 22 pe șantier. Au venit 4, 5 camioane la început care au scos pământul de pe parcelă, au întins noroiul pe toată strada Edgar Quinet și au distrus drumul mai tare decât era înainte. 

Apoi au venit mașinile care cărau beton. Ieri nesimțiții care lucrează la șantier au intrat cu mașina de tonaj greu în parcarea noastră de la nr 55 și au descărcat fierul beton pe partea lor de șantier. Se întâmpla asta în jurul orelor 17.30 când a fost furtuna aia puternică în Mănăștur. Ei construiesc și apoi pleacă și Asociația noastră de proprietari rămâne cu accesul în parcare distrus, declară Maria Staicu.

 

Întrebări deschise pentru Poliția Locală a Primăriei Cluj-Napoca

 

Este perioada concediilor, în primărie se lucrează la „foc mic”, de aceea, Ziar de Cluj adresează câteva întrebări publice legate de această nouă construcție răsărită pe Edgar Quinet, serviciilor de specialitate din primărie.

Conform autorizației de construire în imobilul de pe strada Edgar Quinet F.N se vor construi  22 de locuințe.

 

Unde este prevăzut în proiect, amplasamentul  locurilor  de parcare  și care este numărul acestora?

Această construcție a primit avizul de serviciului pentru  siguranța  circulației din cadrul primăriei? 

Acest  aviz al serviciului condus de Mirela Mărincean este consultativ,  dar foarte util, având  în vedere că acest imobil, conform hărților consultate de specialiștii noștri indică faptul că este construit extrem de aproape de viitoarea  centura ocolitoare sud a Clujului. (http://www.primariaclujnapoca.ro/userfiles/files/787-2007.PDF )

Când se va demara un control din partea Serviciului Control Urbanism și Disciplină în Construcții  al primăriei  care să verifice dacă lucrările care se desfășoară respectă autorizația de construire? Așteptăm concluziile acestui control.

Care sunt concluziile controlului efectuat de Serviciul Control Protecția Mediului cu privire la normele privind organizarea de șantier încălcate de constructorii acestui bloc?

 

Ii asigurăm locuitorii străzii Edgar Quinet că vom rămâne vigilenți și prompți în a răspunde sesizărilor venite din partea lor și le vom analiza cu atenție.

Până la această oră investitorii care construiesc în această zonă nu au putut fi contactați, așteptăm punctul lor de vedere pe adresa redacției Ziar de Cluj.

 

„Vești bune”  pentru locuitorii din zona Edgar Quinet

 

„Calvarul” locuitorilor străzii Edgar Quinet nu se va termina odată cu finalizarea blocului mai sus pomenit.

Aproape de numărul 12 am identificat un nou șantier în fața căruia nu există nici un fel de panou care să indice ce se va construi  acolo și nici vreun gard împrejmuitor.

Așa că oamenii care locuiesc aici pot fi liniștiți, autorizații în zonă se eliberează, asta înseamnă că mașinăria de făcut bani portocalie lucrează și, în curând, adică peste 50 de ani și acest petec de Cluj va arăta de 5 stele, deocamdată categoria de confort a locuitorilor din zonă se apropie de 2 margarete. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *