Din oras

Reporter Ziar de Cluj, amenintat cu moartea

Jurnalista Adina Fartusnic a fost astazi amenintata si injurata de membrii familiilor care si-au facut din padurea Faget casa. Asta dupa ce, in urma articolului publicat saptamana trecuta, autoritatile au intervenit si le-au oferit oportunitatea de trai intr-un centru curat, incalzit, unde ar fi putut beneficia de tot confortul secolului 21. 

Mana de ajutor intinsa nu a fost primita asa cum oricine s-ar fi asteptat, romii refuzand sa se adapteze noului mediu.

„Si-au facut nevoile peste tot pe jos si au scris pe pereti. Nu vor sa se spele, au paduchi si sunt murdari”, ne-au spus astazi reprezentantii centrului in care au fost dusi cei 20.

Oamenii au reactionat agresiv si la vederea jurnalistei Ziar de Cluj. Romii au rabufnit, iar dupa un episod violent de injuraturi si amenintari au parasit centrul.

„Te prind pe strada si te omor. Te strang de gat. Din cauza ta suntem aici. Imi dai tu bani sa ma duc la gunoi? Din padure eram aproape, aici cum fac bani? Ma c*c pe hainele tale si pe mancarea ta”, urlau oamenii, in timp ce jurnalista a fost insotita pana in strada, la masina, de personalul centrului.

20 de oameni, dintre care 12 copii au trait pana saptamana trecuta in padure, sumar imbracati si suferind de foame. Dupa ce povestea lor a aparut in Ziar de Cluj, autoritatile au reactionat si i-au dus in Centrul de Urgenta al primariei Cluj Napoca, de care sunt acum atat de nemultumiti.

„Am incercat sa facem un bine. Nimeni n-ar trebui sa traiasca in padure, nu intr-un oras care isi propune sa ajunga capitala culturala europeana. Niciun copil nu ar trebui sa umble descult prin padure, sa fie privat de educatie si sa manance cand si daca parintii lui gasesc ceva in gunoi. Dar ei traiesc o alta realitate – nu vor nici bani, nici mancare, nici haine pentru cei mici. Refuza orice fel de ajutor si o fac la modul agresiv”, spune jurnalista Ziar de Cluj.

Pentru ca refuza orice fel de ajutor din partea autoritatilor si a Ziar de Cluj, campania initiata nu mai are obiect. Ne cerem scuze fata de cei care s-au implicat pana acum in aceasta campanie. Toate bunurile stranse, inclusiv suma de 300 de euro, vor fi returnate donatorilor, carora le multumim inca o data.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *