In vizor

Primaria Cluj-Napoca, "broker" de explicatii pentru notarul Camelia Tise

Primaria Cluj-Napoca ii sfideaza pe vecinii lui Alin Tise. Clujenii care se impotrivesc proiectului imobiliar de pe strada Ploiesti si care au reclamat in repetate randuri constructia de 12 etaje care ar urma sa fie ridicata aici, primesc de la primarie raspunsuri redactate chiar de sotia senatorului PDL, Camelia Tise. Cu alte cuvinte, Boc isi pune semnatura pe un raspuns gandit si redactat de notarul public Camelia Tise, beneficiar direct al proiectului. Intr-unul dintre raspunsuri, vecinii lui Tise sunt chiar „amenintati” cu actiuni civile si penale.

Nicusor Silaghi e un clujean care locuieste intr-unul din apartamentele de pe strada Croitorilor nr. 18. Este profesoru universitar la Academia de Muzica „Gheorghe Dima”, iar in apartamentul, paa acum, linistit, repeta pentru orele cu studentii. Acum, barbatul este cu adevarat ingrijorat, deoarece viitorul turn de 12 etaje, ce va fi ridicat exact in fata balconului sau, ii va lua toata lumina si caldura.

“Nu sunt reclamagiu, vreau doar sa mai am soare in casa”, spune el, aratand spre adresa vecina, unde sotii Tise urmeaza sa construiasca un bloc cu 12 etaje. Viitoarea cladire le-ar lua lumina din casa si ar transforma locuinta lor intr-un spatiu mohorat si intunecos.

“ El spune ca noi nu suntem vecinii lui. E o chestie de bun simt si pe noi ne face <>. Cum poti sa sustii ca de la acel gard, in sus, ridici 12 etaje, nu il afectezi cu nimic pe vecin? Avem o expunere Sud-Vest. Clar ca nu vom mai avea soare. Scad si gradele in casa. Ne trateaza ca si cum nu am exista”, povesteste Nicusor Silaghi.

Cele patru familii care locuiesc la adresa de pe strada Croitorilor au transmis primariei in repetate randuri reclamatii cu privire la constructie. Culmea este ca, la aceste reclamatii, nu primaria este cea care a oferit un raspuns, ci chiar Camelia Tise, sotia senatorului Alin Tise. Camelia Tise, care este notar public, a redactat raspunsurile la reclamatii cunct cu punct, iar Emil Boc si-a pus semnatura pe aceste raspunsuri si, practic, si-a asumat tot ce a scris notarul.

Si Nicusor Silaghi a primit doua raspunsuri de acest fel, unul in 23 aprilie 2014, iar altul in 8 iulie 2014. Practic, aceste raspunsuri au fost trimise de primarie, respectiv Directia de Urbanism. Semnatarii raspunsurilor, printre care si Emil Boc, finul lui Tise, nu au facut altceva decat sa copieze toate opiniile redactate de Camelia Tise si sa le transmita, mai departe, clujenilor.

„De cand lucreaza doamna Tise la primarie? Ne intrebam si noi asta, mai ales ca noi am cerut opinia primariei, nu a doamnei Tise. Nicaieri in aceste raspunsuri nu este exprimat punctul de vedere al primariei. Se vede clar ca doamna Tise a raspuns, de fapt”, spune clujeanul.

Mai mult, in ultimul raspuns primit de Nicusor Silaghi, Camelia Tise arata ca “orice incercare de sicanare, amenintare, santaj facuta in scopul obtinerii de foloase din partea oricui, va fi fara sorti de izbanda si va fi sanctionata cu actiuni civile si penale”.
Pe acest raspuns, si-au pus semnatura primarul Emil Boc, arhitectul-sef  Ligia Subtirica, directorul executiv Corina Ciuban si Simona Cipcigan.

Practic, la toate sesizarile trimise de cei afectati de proiectul imobiliar al lui Tise, primaria a dat “copy-paste” la raspunsurile formulate de Camelia Tise, beneficiar direct al proiectului imobiliar.

Turnul de 12 etaje, pe care familia senatorului PDL Alin Tise urmeaza sa il ridice pe strada Ploiesti, in imediata apropiere a Pietei Mihai Viteazu, este pe punctul de a obtine avizele de construire. Maine, consilierii locali vor vota hotararea privind aprobarea PUD-ului. In acest proiect imobiliar, sotii Tise s-au asociat cu o firma ce are domeniu de activitate comertul de material lemnos.
Maine, consilierii locali vor vota Hotararea prin care se propune aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu pentru imobilul cu functiuni mixte, de pe strada Ploiesti nr. 9-11. Proiectul imobiliar este derulat prin societatea Central Business Plaza SRL, ce apartine fratelui senatorului, alaturi de Camelia Tise, sotia politicianului. Beneficiar mai este si Alin si Vasile Vaida, prin firma SC Italia Tiles SRL.
Familia Tise detine aici o suprafata de 886 de metri patrati , iar vecinul de la nr. 11, o suprafata de 712 metri patrati. Pe intreaga suprafata de teren ar urma sa fie ridicata o cladire de 12 etaje, cu 38 de apartamente, 600 de metri patrati de spatii comerciale, 4.127 de metri patrati de birouri si 92 de locuri de parcare, dintre care 63 subterane, potrivit proiectului initial.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *