Jos palaria

Jos palaria elevilor Colegiului Tehnic Ana Aslan!

Un grup de 10 elevi ai Colegiul Tehnic Ana Aslan au obținut premiul I la concursul interscolar Consummer Classroom 2015, „Continutul digital: Distreaza-te si protejeaza-te!”, competitie organizata de catre Comisia Europeana prin Comisariatul pentru Justitie si Drepturile Consumatorului.

Proiectul elevilor clujeni intitulat Safe Clicking, declarat castigator a fost propus in colaborare cu Scoala I Gimnazija Osijek din Osijek, Croatia. Premiul a constat intr-o excursie de trei zile la Bruxelles in perioada 30 septembrie-2 octombrie 2015 pentru vizitarea institutiilor europene: Comisia Europeana si Parlamentul European, precum si pentru inmanarea diplomelor de catre reprezentatul Comisarului pentru Justitie.

In cadrul vizitei elevii clujeni au participat la un workshop despre siguranta online, la o prezentare despre Comisia Europeana si au vizitat Parlamentarium, Atomium, si diferite muzee din orasul Bruxelles. Din cele zece proiecte inscrise in concurs si ale celor 15 tari participante, juriul a preselectionat sapte, iar in decursul perioadei de votare online care a durat doua saptamani, publicul a ales castigatorul. Astfel cu un numar de 3.416 voturi, premiul I a revenit proiectului „Safe Clicking”, prezentat de echipa croato-romana. Pentru performanta de a se clasa pe primul loc intr-o competitie internatonala devansand echipe din Italia, Danemanrca, Irlanda, Polonia sau Austria Ziar de Cluj le dedica rubrica Jos Palaria celor zece elevi ai Colegiului Tehnic Ana Aslan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *