In vizor

Ioana Vlasceanu, invatatoarea care urla la copii, pleaca de la Ghibu. Fostii elevi varsau dimineata, din cauza stresului

Va prezentam in urma cu doar cateva zile imagini incredibile cu o invatatoare, Ioana Vlasceanu, care preda la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”. Pe langa limbajul de mahala si tonul extrem de agresiv, invatatoarea surprinsa da dovada de o crasa lipsa de respect fata de statutul sau de dascal.

„Eu pentru ce dracu’ scriu pă tabla si tăt explic. Pentru mine, tu? Ai de capu’ si de zilele mele. Nici nu ma mai enervez. Dar cand vad pe unii… unii ma apuca tăte pandaliile. Bine ca nu mai da unul din gura. Ca pana acuma dadeai marunt din gura. Inţăleje, nu inţăleje, vre sa spuna ceva, nu vre, ce frant ii, nu stiu. Si aprope. Aprope ce?!?! Aprope de sfarsit. E sfarsitul mieu! Nu al vostru! Aprope! Aprope mi-i sfarsitu’! Du-te si mai fa ceva. Aprope! Dumniezăule mare!”, tot striga invatatoare, in timp ce corecteaza, probabil, caietele micutilor.

Deci: v-ați lăsa copiii pe mâna unei asemenea învățătoare?”, scrie Groparu’ pe blogul sau, acolo unde a si postat filmul.

In loc sa explice frumos ce si unde s-a gresit, Ioana Vlasceanu se isterizeaza teatral.
Istericalele si tipetele umilesc orice copil, nu mai poti avea pretentia ca un copilas de 7-8ani sa se poata aduna si sa raspunda, dupa ce aproape stergi cu el pe jos.  

Din clasa Ioanei Vlasceanu s-au retras, pana acum 12 elevi

„Noi ne-am retras copilul din clasa dansei dupa 6 saptamani. Varsa dimineata, inainte de a merge la scoala, din cauza stresului”, marturiseste parintele primului copil mutat din clasa invatatoarei.

Daca un copil ajunge sa aiba manifestari fizice de teama de invatatoare, e clar ca femeia si-a ratat vocatia. Cea de sperietoare i se potriveste ca o manusa, tinand cont de efectul pe care il avea asupra copilasilor.

„Si noi ne-am retras copila de acolo dupa un semestru. Copila in fiecare dimineata „suferea” de durere de burta si odata ajunsa la usa clasei, incepea sa planga sa n-o lasam inauntru ( era cls 1, semestru al doilea ). Inca nu au fost filmate jignirile adresate copiilor, din pacate. Nu se iau masuri, desi se cunoaste situatia de catre conducere. Eu nu inteleg parintii care inca isi mai lasa copiii in aceasta clasa. Nu se iau masuri, mai sunt vreo 15 copii in acea clasa, de ce nu se sesizeaza nimeni ca in clasa a doua 7 copii au cerut transfer ? In fine…daca sunt oameni indolenti si nu iau masuri doar ptr faptul ca este titulara pe post …atunci acesta e respectul ptr viitorul tarii”, ne-a scris Roxana, mama unei fetite care a fost in clasa Ioanei Vlasceanu.

La adresa comportamentului doamnei invatatoare Ioana Vlasceanu a existat o sesizare din partea unui grup de parinti – adresata ISJ Cluj in 02.02.2016 si conducerii Liceului Teoretic „Onisifor Ghibu”. In urma acestei sesizari, ISJ Cluj a luat legatura cu directorul unitatii pentru clarificarea situatiei. Acesta a informat ISJ Cluj ca a numit o comisie de cercetare disciplinara care analizeaza datele furnizate. Astfel, in Consiliul de Administratie al unitatii, in urma raportului comisiei de cercetare disciplinara s-a decis sanctionarea doamnei invatatoare cu avertisment scris.

Evident, femeia s-a intors la catedra, de unde nu s-a ridicat decat pentru a-si incasa foaia cu avertismentul, si a continuat sa-si umileasca elevii.

„Ulterior, doamna invatatoare a intrat in etapele de mobilitate de personal, solicitand transfer la o alta unitate de invatamant”, ne anunta inspectoratul.

Se pare ca invatatoarea nu ajunge foarte departe,se opreste la Avram Iancu. Informatia nu a fost confirmata de catre inspectorat, insa asta ne-au spus parintii de la Ghibu. „Sincer, nici nu ma intereseaza unde a plecat, important e ca am scapat noi de ea. Dar o sa nenoroceasca alti copii.”

Inspectoratul isi exprima dezacordul, dar nu ia masuri

„Inspectoratul Scolar Judetean isi exprima inca o data dezacordul pentru nerespectarea conduitei profesionale a unui cadru didactic, asigurarea unui invatamant performant si a unui climat propice fiind o preocupare constanta care se oglindeste in sutele de inspectii inopinate din timpul anului scolar si deschiderii fata de sesizarile punctuale ale parintilor clujeni”, se arata in raspunsul primit de la inspectorat.

Insa inspectoratul a lasat-o sa predea la aceeasi institutie de invatatmant si pe invatatoarea Monica Chiorean, cea care le urla frecvent copiilor:  „iti mut gura la ceafa”,  “nu esti bine cu caputu’”, “de ce trebuie sa trancanesti cu aialalta” sau “te trimit la doctor sa te verifice”

In Statul elevului scrie negru pe alb:
 Sancţiunile ce pot fi aplicate elevilor sunt:
a)   observaţie individuală;
b)   mustrare scrisă;

c)   retragerea  temporară  sau  definitivă  a bursei  de  merit,  a  bursei  sociale, Bani  de liceu, a bursei profesionale;
d)   mutarea disciplinară la o clasă paralelă din aceeaşi unitate de învăţământ;
e)   preavizul de exmatriculare;
f)   exmatriculare.
(5) Toate sancţiunile aplicate se comunică individual, în scris, atât elevilor cât şi părinţilor, tutorilor  sau  susţinătorilor  legali.  Sancţiunea  se  aplică  din  momentul  comunicării acesteia sau ulterior, după caz.
(6) Sancţionarea  elevilor  sub  forma  mustrării  în faţa  colectivului  clasei  sau  al  şcolii  este interzisă în orice context.

Statului elevului poate fi descarcat de aici.

UPDATE: conform comentariilor de la acest material, invatatoarea s-a „pretransferat” la Sc. Agarbiceanu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *