Din oras

Injghebare monstruoasa in centrul Clujului, langa UBB

Coltii Balaurului au revenit, au constatat cu oroare cei care sunt in Cluj de suficienta vreme incat sa vada pietrele hidoase pe care municipalitatea din timpul lui Funar le-a infipt in spatiul verde de atunci de pe Eroilor. De data asta, coltii au rasarit in fata UBB si au in jur un gardulet ieftin de la Praktiker.

Amenajarea poate fi vazuta la Grupul Statuar Scoala Ardeleana, aflat pe strada Kogalniceanu, langa Universitatea “Babes-Bolyai” (UBB) si Casa Universitarilor. Un spatiu pana nu demult verde, parte a faimoasei opere a sculptorului Romulus Ladea, a fost acoperit de pietricele albe, portocalii si visinii, iar suprafata a fost presarata cochet cu bolovani albi. Toata alcatuirea a fost apoi inconjurata cu un gardulet scund si putin aratos, care se vinde la Praktiker cu cateva zeci de lei.

“Ceea ce este acum acolo e groaznic. Cred ca s-a amenajat pentru a-i opri pe copiii cu rotile care se joaca pe soclu”, a declarat arhitectul Virgil Pop, consilier superior in cadrul Directiei pentru Cultura si Patrimoniu National, secretarul Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice.

Grupul statuar Școala Ardeleană a fost dezvelit în 30 iunie 1973. Sunt reprezentati Samuil Micu, Gheorghe Sincai si Petru Maior, liderii miscarii Scoala Ardeleana. Amplasamentul a gazduit cu ani in urma statuia Lupa Capitolina.

Atat reprezentantii UBB, cat si ai Primariei Municipiului Cluj-Napoca nu au furnizat pana in acest moment date despre autorii “operei” si scopul ei. Va vom tine la current pe masura ce vom primi raspunsuri de la cele doua institutii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *