Din oras

Esecul pietonalizarii strazii Andrei Saguna, recunoscut de Primarie

Dupa trei ani de incercari nereusite in a gasi chiriasi dispusi sa amenajeze terase pe langa Canalul Morii pe pietonala Andrei Saguna, municipalitatea pare sa se resemneze. Chiar daca an de an au organizat licitatii pentru cele noua terase promise, niciun operator economic nu s-a aratat interesat. Astfel ca anul acesta reprezentantii Primariei spun ca nu stiu daca mai are rost organizarea unei licitatii in acest sens.

Daca pentru terasele de pe Eroilor sau din Piata Muzeului chiriasii platesc mii de lei lunar, pentru strada de langa Canalul Morii nimeni nu a fost dispus sa scoata nici macar un leu din buzunar.

“Nu stim daca mai facem licitatie pentru Andrei Saguna. Pana acum la licitatiile pe care le-am organizat nu s-a prezentat nimeni”, au declarat reprezentantii Primariei.

Din 2011, de cand s-a finalizat proiectul de pietonalizare a strazii Andrei Saguna, Primaria a organizat mai multe licitatii in vederea amenajarii unor terase pe marginea Canalului Morii, conform proiectului. Din pacate la niciuna nu au fost doritori. In ultima perioada au incercat mutarea targului de mestesugari pe aceasta strada, insa artizanii se plang de cumparatori putini, avand in vedere ca este o zona prea putin circulata.

Strada Andrei Saguna a fost transformata in pietonala in cadrul unui proiect de reabilitare a Canalului Morii, inceput in 2010. Potrivit proiectului de 1,6 milioane de lei pe marginea Canalului trebuiau plantati copaci si amenajate terase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *