Din oras

Emil Boc, cinemateca si ziaristii

Emil Boc a iesit la soare din nou. Motivul a fost, bineinteles, o conferinta de presa in teren, sustinuta miercuri. De data aceasta, Emil Boc a plecat „cu clasa” la cinematograful Dacia din Manastur, acum o ruina, dar un promitator centru cultural. Edilul nu a venit cu microbuzul ticsit de ziaristi, ci insotit de bodyguarzi, cu vreo 10 minute intarziere.

Nici dupa trecerea sfertului academic nu s-a dat startul la “vizita de lucru” din batranul cinematograf, victima recenta a unui incendiu, ci s-a mai asteptat inca vreo 10 minute ca sa ajunga si „presarii” cu vechime si cu un loc mai special in inima primarului. Intre timp, cativa trecatori s-au adunat curiosi, vazand marea agitatie de la cinema, si au profitat de prezenta primarului, cam scump la vedere in cartiere, pentru o audienta ad-hoc.

“E intr-o stare foarte proasta aleea aia”, ii spune primarului o pensionara cu parul roscat. Un alt batran se uita la cladire si da din cap: „Mai bine ar demola-o si ar face aici parcari, decat sa stea tiganii in ea”, spune acesta.

Intr-un final, la insistentele unora dintre ziaristi, s-a inceput scurta prezentare a celor doua sali, care urmeaza sa fie modernizate. Printre mizerii, scrum si scaune arse, Emil Boc a binevoit sa dezvaluie planurile municipalitatii cu privire la cladirea carbonizata.

“Sali de conferinta, teatru de cartier, cinemateca, cluburi ale pensionarilor, baluri ale pensionarilor, sa redam acest spatiu Manasturului, ca pentru Manastur a fost creat. Astazi punem piciorul, vedeti cum arata, de parca ar fi fost razboi aici, deja avem bani pregatiti in buget pentru modernizarea lui”, a spus primarul, in timp ce lumina regland cu mana „frontala” de miner prin sala mare.

Incursiunea in sala mica a fost mult mai scurta si palpitanta, deoarece podeaua se putea prabusi in orice moment.

“Haideti, fratilor, sa iesim, sa nu se intample ceva!”, a spus Boc, iar conferinta a continuat afara, sub razele soarelui.

Intrebat de bugetul alocat pentru acest obiectiv, raspunsul i-a fost suflat de seful Directiei Tehnice, Virgil Porutiu, care il pazea din spate pe primar.

“Cat avem? 60.000 pentru proiectare si 500.000 pentru executie”, a spus Boc.

A mai vorbit despre scandalul deseurilor, Zilele Clujului si despre procesul cu Duct City, dupa care ne-a spus ca vrea ca cinematograful din Manastur sa se intoarca in timp.

“O sa fie exact cum era acum 30 de ani, in 1981, cand s-a deschis”, a spus primarul, dupa care ne-a marturisit ca primul film vazut acolo a fost “unul cu Piedone, nu-mi aduc aminte care”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *