Editorial

De ce cred ca managerii de la Electric Castle gresesc atacand Untold pe Facebook

Inca din primul an, Electric Castle ne-a impresionat prin organizarea desavarsita, eleganta cu care au tratat publicul, artistii si presa, felul aparte in care s-au stiut face placuti.

Chiar vorbeam recent cu cineva ca, spre deosebire de cei de la Untold, Electric Castle a reusit mereu, prin Andi Vanca si toata echipa de acolo, sa ne faca de fiecare data sa ii promovam gratis, ba chiar cu inima deschisa.

Acesta este PR-ul perfect: cand tu provoci media sau social media sa te impinga inainte fara nici un efort logistic sau financiar, atunci stii ca ai reusit.

Si tot recent vorbeam despre cat de frumos s-a inchegat anul acesta Electric Castfel si cum a devenit un Festival. Da, cu F mare. Printr-o schimbare la atmosfera la propriu, cu ploaia aia nenorocita si la figurat, cu inimile a zeci de mii de festivalieri vibrand de ritm si emotie.

Tot voi, bunii mei cititori, stiti bine ca am criticat cu toata forta Untold Festival, atat pentru faptul ca este platit din bani publici si condus de niste trepadusi politici, in frunte cu Bogdan Buta, dar si pentru faptul ca eu nu cred ca acest festival trebuia facut in mijlocul orasului, un oras sugrumat acum de garduri, dar si de asfaltatorii nostri celebri.

Mai cred ca Untold Festival a fost gandit inca de la inceput sa concureze Electric Castle, sa-l copieze, ba chiar sa-l distruga. Atentie! Eu am voie sa spun asta, fiindca sunt jurnalist si asta e meseria mea, sa emit opinii, sa scriu anchete si reportaje.

M-a dezamagit in schimb foarte tare ca in aceasta saptamana, ca niste elevi ciudosi de clasa a patra, cei din managementul Electric Castle au atacat festivalul Untold, acuzandu-i pe Facebook ca le-ar fi copiat ideile. Nu ca n-au avut dreptate, nu! 

Dar s-a dus draculului toata „roialitatea” de pe coroana lui Electric Castle, pur si simplu asa ceva nu se face. Dupa ce au fost ani de zile eleganti in abordari, s-au comportat ca niste untolzi, facand o greseala de PR enorma. Devenind la fel de low ca si cei de la Untold.

Andi Vanca, stiu ca vei citi aceste randuri. Iti spun ce cred si cred ca trebuie sa accepti aceasta critica: este jobul MEU sa constat ca Untold va fura, daca am elementele necesare sa scriu asta, nu al vostru sa va coborati in a ataca concurenta. 

Am amendat de indata si mereu creatiile acestor copiangii, dar ma dezamageste sa vad ca voi va coborati la nivelul la care, chiar si frustrati ca vi se fura munca, sa atacati in acest fel un festival concurent.

Daca va muri, Untold va muri pe limba lui Buta, nu se face sa contribuiti si voi la asta. Daca va trai, Untold va trai pe indemanarea lui Buta, iar voi se cuvine sa respectati aceasta concurenta, chiar daca uneori e murdara, si sa incercati sa urcati si mai sus. Sigur ca lupta nu e dreapta, sigur ca e usor sa faci din bani publici, cum face Untold, dar voi, cei de la Electric, chiar daca ati reusit sa ajungeti atat de sus, pastrati-va rangul, nu deveniti medievali.

Ciudosenia asta de gimnaziu nu va face bine, nu da bine si este exact ceea ce ii dezamageste pe fanii care vor face de acum comparatii intre voi.

Ziar de Cluj va continua sa critice, atunci cand crede de cuviinta, si sa laude atunci cand trebuie orice organizator de festival. Suntem singurul ziar care nu a luat bani nici de la Electric Castle, nici de la Untold, ca sa afiseze bannere sau sa faca publicitate desantata.

Acestea fiind zise, vreau sa fiu eu primul jurnalist care ii felicita pe cei de la Untold Festival pentru felul extraordinar in care s-au organizat in prima zi, pentru sonorizare si jocul de lumini, pentru faptul ca nu s-au pierdut cu firea. Sa fac altceva ar fi incorect si deloc obiectiv.

Succes pe mai departe, suntem cu ochii pe voi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *