Din oras

Copacii de pe Oasului vor fi taiati

Modernizarea strazii Oasului, parte a contractului de modernizare a tramei stradale din zona industriala de 53 de milioane de lei, implica si taierea copacilor din zona. Arborii de pe marginea soselei urmeaza sa fie taiati in perioada urmatoare, ne-au avertizat cititorii.

“Salvati copacii de pe strada Oasului! Toti copacii urmeaza sa fie taiati!”, ne-au sesizat locatarii din zona.

Reprezentantii municipalitatii admit posibilitatea ca arborii sa fie taiati pentru ca este nevoie de largirea soselei, dar spun ca vor fi replantati.

“A fost o discutie pe tema aceasta, arborii au fost prevazuti spre taiere, dar vor fi plantati altii in locul lor. Oricum nu se face nicio taiere fara avizul de mediu. Momentan suntem in faza in care cei de la Agentia de Mediu au cerut clarificari si detalii de la proiectant, pentru a vedea daca este neaparat nevoie de taierea arborilor. Deocamdata nu se taie nimic”, au explicat reprezentantii Primariei.

Licitatia pentru modernizarea tramei stradale din zona industriala a Clujului (lotul I) a fost adjudecata de consortiul Diferit-Kiat, care a ofertat 53.092.092,20 de lei. Asocierea Diferit-Kiat a castigat contractul de modernizare a tramei stradale in fata a trei concurenti: Viarom Construct SA, Asocierea Constructii Erbasu cu Edelweiss Holding si Asocierea Nordconforest SA cu Puentes y Calzadas Infraestructuras SLU. Diferit-Kiat a depus cea mai avantajoasa oferta financiara. Asocierea Diferit-Kiat se mai ocupa de intretinerea strazilor din municipiu, inca din 2010, un contract de 600 de milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *