PubliNews

Colegialitatea, atribut principal al echipei Arvato România

Arvato România, important furnizor internațional de servicii de tip contact-center, a crescut anul acesta pe piața românească prin inaugurarea celui de-al treilea centru de suport, la Cluj-Napoca. La începutul verii, compania a anunțat că are deja peste 100 de angajați în birourile din Liberty Technology Park Cluj și vrea să ajungă la 300 de persoane până la sfârșitul anului. Echipa de aici operează pentru clienți vorbitori de engleză, germană, finlandeză, norvegiană, suedeză, daneză și olandeză. Cei care vor să devină o parte a echipei Arvato se pot înscrie pe site-ul www.createyourcareer.ro și este util să știe că pentru postul de customer service representative nu se cere experiență.

Arvato România a crescut în șase ani de la 29 la peste 1.000 de angajați. George Stroia este unul dintre angajații cu vechime de la Sibiu. La doar 27 de ani, el a ajuns într-un timp foarte scurt să ocupe o funcție importantă în cadrul proiectelor Arvato, cea de Service Delivery Manager pentru BMW Financial Services, client al companiei. Este aici de patru ani și n-ar mai pleca din „familie”, așa că povestește pentru curioși cum decurge o zi obișnuită de lucru, dar și care au fost cele mai atipice experiențe.

Cum ați ajuns la Arvato și care a fost prima experiență cu echipa de aici?

Unul dintre prietenii mei apropiați lucra în sediul companiei din Brașov. Am auzit doar lucruri bune despre companie, că își tratează angajații cu mult profesionalism și că e un loc în care poți să te dezvolți enorm. Când am aflat că se deschid birouri și în Sibiu, n-am stat pe gânduri și am aplicat. Asta s-a întâmplat în aprilie 2012 și iată, patru ani mai târziu sunt tot aici, la fel de încântat și mulțumit.

Care au fost etapele prin care ați trecut în cadrul Arvato?

După timpul petrecut într-un complex training, am fost angajat pe postul de Customer Service Representative. Era, bineînțeles, un job entry-level, dar din care în scurt timp am evoluat la postura de Team Leader. După două proiecte de succes alături de echipa mea am devenit Service Delivery Manager pentru un client cu renume, care mi-a adus „la pachet” multe responsabilități, dar și satisfacție pe măsură.

Ce vă motivează cel mai mult la job-ul de la Arvato?

Multă lume se gândește că salariul sau beneficiile materiale vor cântări mai greu la nivelul general de satisfacție la job. Însă, ce mă încântă pe mine zi de zi este atmosfera caldă și prietenoasă și colegialitatea pe care o întâlnesc în această companie. Mereu e cineva aici să te asculte și niciodată nu simți că te zbați de unul singur. Mi se pare ceva ce rar întâlnești în companii multinaționale.

Cum arată o zi de lucru obișnuită în cadrul companiei?

E destul de greu de cuprins în cuvinte ce presupune o zi normală la job-ul meu, mai ales că de când lucrez în această funcție, responsabilitățile au crescut. Pe scurt, mi-am făcut un obicei să citesc e-mailurile de dimineață și să identific nevoile echipei, fie ele zilnice, săptămânale sau lunare. Apoi am discuții ample cu șefii echipelor pe care le am în subordine și verificăm target-ul pe care trebuie să îl îndeplinim. Obișnuiesc să folosesc pauza de masă să mă deconectez și să-mi reîncarc bateriile. Fiindcă mă ocup exclusiv de acest client, BMW Financial Services, îmi dedic după-mesele pentru întâlniri și discuții ca să luăm împreună cele mai bune decizii și să mă asigur că livrăm mereu produse de calitate.  

Care a fost cea mai „ieșită din tipar” experiență de până acum ca angajat Arvato?

Pot să spun cu mâna pe inimă că sunt foarte recunoscător pentru cursurile de dezvoltare la care m-a trimis compania. Nu în multe firme se întâmplă ca eforturile tale să fie observate și să se investească în dezvoltarea ta. Sunt convins că o bună parte dintre aceste experiențe nu le-aș fi avut niciodată dacă nu lucram aici.

Care sunt beneficiile angajaților Arvato?

Multe persoane m-au întrebat, văzându-mă cu zâmbetul pe față când plecam de la job, de ce sunt atât de încântat? Așa că mi-am făcut o listă de motive pe care o împărtășesc mereu cu cei curioși. La Arvato găsești un mediu de lucru plăcut (și tânăr!), ai asigurare privată de sănătate și oportunități de dezvoltate atât pe plan profesional, cât și personal. Pe lângă asta, zi de zi venim la lucru într-un spațiu modern, cu zone de relaxare și bucătărie, lucrăm cu cele mai noi tehnologii și primim feedback continuu și constructiv. Nu sunt de neglijat nici  pachetele salariale competitive și bonusare consistentă.

De ce le-ai recomanda cunoscuților să-și depună CV-ul la Arvato?

Eu sunt de patru ani angajat la Arvato și nu am nici cel mai mic gând de a pleca de aici, din această familie. Zic familie pentru că într-adevăr așa se simte! Am găsit aici zeci de lucruri care merg mult mai bine decât în oricare alt loc de muncă pe care l-am văzut și știu că se dezvoltă și se îmbunătățesc lucrurile pe zi ce trece. Arvato nu e o companie multinațională oarecare, e o echipă care are grijă de angajații săi și acesta e unul dintre cele mai frumoase sentimente din lume – să știi că ai susținere din partea angajatorului, mai ales când te gândești că o bună parte din viața ta o petreci la locul de muncă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *