Din oras

Bani cu suflet are tot mai multi “recruti”

Intr-o saptamana de la plasarea primului plic #banicusuflet are peste 8.000 de fani, iar initiativa a trecut granitele Clujului. Tot mai multi voluntari se ofera sa ii urmeze exemplul si sa plaseze plicuri cu bani in orasele lor.

“Inca 37 de voluntari si-au primit pe email detaliile despre ‪#‎banicusuflet‬. Pana acum conduc ‪#‎Cluj‬-ul (93), ‪#‎Timisoara‬ (72) si ‪#‎Bucuresti‬ (48)”, arata cifrele de aseara.

Initiatorul spune ca nu este surprins de valul de aprecieri si de faptul ca ideea prinde deja aripi si in alte orase.

“Sincer, m-am asteptat. Asa l-am si gandit. Nu cred ca sunt inca capabil sa descriu de ce are atat de mult succes, dar poate are de-a face cu transparenta oferita de retelele de socializare pentru CE si CUI se da, si pentru posibilitatea ca cei care doresc sa poate fi cu adevarat anonimi. Daca nu ar fi existat aceasta posibilitate oferita de Facebook si Twitter, nu as fi facut proiectul. Multi ma intreaba de ce nu pot aparea in interviuri „cu spatele, blurat etc.” sau de ce nu vorbesc la telefon, ci doar pe skype, precum si de ce nu imi fac un website. Simplu: pentru usurinta cu care toate acestea pot fi „tracked” inapoi la detinator. Consider sincer ca anonimitatea autorului/autorilor este ingredientul principal”, spune acesta.

Interesant este ca nici macar familia lui nu stie ca el este cel care a inceput #banicusuflet.

 “Dupa o saptamana de #banicusuflet ma simt fizic extenuat. Sufleteste, putin vinovat ca ma ascund de familie. Dar o sa-mi treaca. Ma simt implinit. Iar daca cititi mesajele celor care doresc sa fie voluntari o sa simtiti aceeasi stare”, transmite binefacatorul anonim.

“Nu stiu cine esti si nici cu exactitate ce te motiveaza, dar iti multumesc pentru stropul de umanitate pe care il trezesti in noi”, este unul dintre mesajele primite de acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *