Politica

4 semne care arata ca Seplecan va fi catelusul PDL, daca va ajunge presedinte la judet

Desi este tanar si ambitios, poate chiar prea ambitios, orbit fiind de seria de ghinioane din acest an, Mihai Seplecan risca totul numai ca sa ajunga pe functia de presedinte al Consiliului Judetean. Dar e mult pana departe. 

Fiindca in foarte putina vreme se va activa actiunea prefectului Vuscan si Seplecan va fi din nou scos din joc. Totusi, in scurtul timp cat a functionat ca interimaro-vice-presedinte, Seplecan ne-a aratat cat de disperat este sa nu care cumva sa ii supere pe pedelistii ce-i sunt acum parteneri de alianta si care ar putea mima sprijinul in caz de alegeri.

 

Pentru pedelisti, Seplecan s-a facut pres si le-a pus in straita urmatoarele plocoane:

 

– a blocat actiunea de verificare a Corpului de control al Guvernului, trimis sa verifice modul in care s-au folosit banii publici la constructia Cluj Arena. Eventuale nereguli i-ar fi pus in pericol pe Emil Boc si Alin Tise de la PDL.

– l-a numit fara sa cracneasca pe Mircea Avram, reprezentantul PDL, in functia de sef al Regiei Autonome de Administare a Domeniului Public si Privat, una dintre cele mai puternice regii ale judetului din punct de vedere financiar

– a spus „Da” imediat la solicitarea lui Emil Boc, cu care s-a si intalnit in acest sens, care i-a cerut semnarea de urgenta a unui protocol pentru preluarea gropii de gunoi pusa la dispozitie de Primaria Cluj-Napoca. Fiindca situatia se impute la gunoaie si pentru ca pedelistii sa scape basma curata, Seplecan vrea rezilierea cu firma Atzwanger, lucru care va arunca cu noroi in dusmanii pedelistilor.

– a discutat deja cu pedelistii despre necesitatea inlocuirii lui Dan Tamas de la sefia Directiei de Protectie a Copilului, si inlocuirea cu Nicoleta Molnar, ce a mai fost director pe vremea lui Tise. Molnar este disperata sa ajunga din nou sefa si este dispusa si ea la orice compromis, ca si in trecut, cand ii angaja pe banda rulanta pe oamenii trimis de fostul presedinte al Consiliului Judetean.

 

Interesant este ca Seplecan se preda fara comentarii pedelistilor si le aduce tributuri in conditiile in care Horea Uioreanu nu si-a dat inca demisia din functie si in conditiile in care nu se stie cand se va organiza scrutinul pentru alegerea unui nou presedinte.

Pesedistii clujeni discuta in aceste momente si despre un plan de rezerva, acela de a face lobby pe langa premierul Ponta intru amanarea scrutinului de la CJ dincolo de alegerile prezidentiale. Un succes pentru Ponta la Cotroceni ar face facila castigarea fotoliului de la judet de catre un pesedist.

 

Ca tot e material de critica la adresa lui Seplecan, sa notam si un lucru extraordinar, pe care il scriem noi, caposii de la Ziar de Cluj: cat timp Seplecan a avut atributii de presedinte sau cum se mai numeste acum vicepresedintia asta interimara, am primit in regim de extrema urgenta informatii pe care Uioreanu si Cornelia Trif ni le tinusera ascunse ani de zile, desi erau cerute in baza legii 544. Nu ne-a refuzat nicio informatie publica, iar asta e un semn bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *