Din oras

1,6 milioane de lei pentru pompierii din Floresti

Bugetul celei mai mari comune din Romania in ceea ce priveste numarul de locuitori a fost votat numai dupa mai multe sedinte, soldate cu certuri si scandal.  Bugetul primarului liberal, Horia Sulea, a fost “casapit” de consilierii PDL, carora li s-au alaturat si cei din PSD, Sulea ramanand cu doar trei consilieri PNL in spate.

Alesii Florestiului au alocat cele mai mari sume pentru drumuri – peste 16,3 milioane de lei, scolii Gheorghe Sincai – 3,2 milioane de lei, dar si pentru Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta (SVSU) – peste 1,6 milioane de lei. Asta inseamna ca autospeciala de pompieri prezentata cu atat fast anul trecut in campania electorala va putea fi in sfarsit folosita pentru interventii. Pana acum, neexistand fonduri pentru asigurarea sau inmatricularea masinii, singurul moment de glorie al acesteia din Floresti a fost la demonstratii.

Masina de pompieri va putea fi folosita

O suma considerabila din veniturile comunei, care insumate aduna peste 34 de milioane de lei, vor merge la SVSU, alocandu-se 750.000 de lei pentru masina de pompieri, 600.000 de lei pentru construirea remizei PSI (constructie prevazuta cu instalatii de spalare si ventilare, precum si cu un mic atelier de reparatii, folosita pentru adapostirea vehiculelor), dar si pentru sirena si intretinere. Alte 48.000 se vor investi in sistemul de ventilatie al adapostului, iar 5.000 de lei sunt prevazuti pentru ajutoare in caz de “calamnitati”.

Consumul iluminatului in comuna cu peste 22.000 de locuitori se ridica la 450.000 de lei, existand in continuare zone unde nu exista iluminat public. Pentru extinderea acestuia s-au prevazut in buget peste 900.000 de lei. In aceeasi sectiune se vor investi 400.000 de lei pentru trecerea in subteran a retelelor de cabluri pe strada principala care traverseaza comuna. Si extinderea retelei de canalizare presupune o investitie insemnata – 1,1 milioane de lei sunt prevazuti pentru acest obiectiv, iar pentru asfaltarea strazilor suma depaseste 6 milioane de lei.

Bani de steaguri, fara parcuri

Forul local a luat, insa, si decizii in ceea ce priveste bugetul care au starnit nemultumirea comunitatii locale din Floresti. In timp ce s-au gasit fonduri pentru cumpararea unor steaguri – 20.000 de lei sau pentru un site al Consiliului Local (nu al Primariei, care exista deja) – 2.500 de lei, fondurile votate pentru obiectivul “parc in Floresti” au fost zero lei. Societatea civila a lansat o campanie prin care solicita administratiei locale reconsiderarea acestei decizii si amenajarea unor mini-parcuri in cartiere.

Foto: ifloresti.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *