Rautacisme

Ziaristul Liviu Alexa i-a cerut demisia lui Ludovic Orban. Orban a răspuns într-un mod penibil și a fost făcut arșice de internauți

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, jurnalistul Liviu Alexa, patron al Grupului de presă “Presa Bună” și al televiziunii NCN, i- solicitat demisia președintelui PNL, Ludovic Orban, constatând lipsa de tracțiune publică a acestuia în mobilizarea cetățenilor. Ipocrizia lui Ludovic Orban, parte a tentativei de lovitură de stat din vara anului 2012, când USL (PSD+PNL) au atentat grav asupra instituțiilor statului, a fost taxată dur de către bucureșteni care ieri au evitat să se afișeze cu liderul PNL la un miting împotriva Coaliției PSD-ALDE, pentru sprijinirea (chipurile) a instituțiilor statului de drept.

„OK, acum ca s-a dovedit si prin mitingul penibil de ieri (care a strans 50 de amarati) cat de influent e chitaristul, ce priza la public are, intrebarea e: cine ii cere odata si odata demisia lui Ludovic Orban din fruntea PNL? cc Alina Gorghiu

A doua intrebare e: accepta Ilie Bolojan sa se implice sau sta (iar) si masoara cu sublerul?” – a scris Liviu Alexa.

Imediat au apărut reacții, printre care și cea a lui Ludovic Orban care s-a dat rănit în orgoliu, total nevinovat de tentativa de mobilizare la protest de ieri și a acuzat o “manipulare a presei aservite PSD”.

„Care miting? Nu am organizat niciun miting. Nu am chemat pe nimeni in strada. In Piata Victoriei am fost prezenti, asa cum am anuntat, parlamentarii PNL, membrii conducerii PNL, consilierii locali din Bucuresti in semn de respect si de gratitudine fata de cetatenii care protesteaza de un an si jumatate impotriva lui Dragnea. Nu va luati dupa manipularile presei aservite PSD.” – a răspuns Ludovic Orban

Să vorbești de aservirea întregii mass media la PSD, după ce ai fost parte a aservirii întregului partid la PSD cu ocazia constituirii USL și după ce ai jucat tontoroiul pe toate legile și ai lovit la temelia instituțiilor democratice ale statului român în vara anului 2012, a fost o altă dovadă de ipocrizie politică, dur taxată în comentarii de către cunoscuții bloggeri Vali Petcu și Cetin Ametcea.

Vali Petcu: “am înțeles că presa aia se cumpără cu 50.000€”

Cetin Ametcea: „vorba lui Basescu, miting ratat, motiune ratata, munitie pentru psd. mna, facem si noi un bine fostului aliat”

Liviu Alexa: „Presa cumparata buna e aia cand ceri spaga de la UTI ca sa platesti media. Demnitatea politica e aia cand DNA iti curenteaza cariera pe nedrept si tu sustii apoi ca DNA e ok. Ce trist. Fac Bratienii triplu axel in mormant de rusine”

La care Orban s-a simțit dator să leprice (pardon, replice):

Ludovic Orban: „Am anuntat si descris evenimentul inainte. Toate interpretarile negative sunt generate de modul manipulatoriu in care A3 si cateva site-uri au prezentat actiunea. Fapt este ca 80 de parlamentari PNL au fost in Piata Victoriei pe o o ploaie crancena in semn de solidaritate si respect fata de oameni.”

Deci, n-a fost miting – că “care miting” (scuzați cacofonia), vorba preopinentului. Au fost doar 80 de parlamentari PNL în ploaie crâncenă și atât – dar s-a văzut altceva din cauza manipulrării A3, iar noi, restul jurnaliștilor și cetățenilor nu mai avem discernământul necesar să judecăm cu propriul cap. E nasol, domnule Orban să-i acuzi pe alții de lipsă de judecată, mai ales după ai dat dovadă de discernământ când ai făcut ticăloasa alianță cu PSD. Iar apoi v-ați fuzionat, fără greață, cu PD-L, partidul pe care l-ați scuipat în gură, după ce înainte ați jucat sârba în Alianța D.A. Atâtea alianțe contra naturii politice în final provoacă greață și, mai ales, ilaritate. Drept dovadă:

Cetin Ametcea: „sper sa nu fi patit ceva, asemenea gest, mai rar…”

Cetin Ametcea: „domnu Orban, in cazul in care poza e prea criptica, eu si prietenii mei ne intrebam unde erau parlamentarii PNL, in semn de solidaritate si respect, cand noi inghetam in piata la minus 20 de grade? multumim frumos, Colectivul”

Liviu Alexa: „Daca asta e partidul principal al Opozitiei, mor de ras la gandul ca se spera ca PSD va fi dat jos. Cand presedintele PNL bananaie eratic pe Facebook si se implica in discutii de genul asta, e cam clar.”

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *