Cooltura

Violonistul Alexandru Tomescu discuta la Cluj despre artisti, interpreti si public

Scris de 125

Celebrul violinist Alexandru Tomescu revine la Cluj-Napoca pentru o intalnire informala si extrem de savuroasa. Organizata de Centrul de Cercetări în Dreptul Proprietății Intelectuale „Aurelian Ionașcu”, masa rotunda „Autor, interpret, public” se vrea o dezbatere privind dreptul de autor și drepturile conexe.

Participarea extraordinară a lui Alexandru Tomescu aduce in atentie o serie de probleme de natura juridica, cu care artistii se confrunta, mai ales atunci cand se afla in ipostaza de interpreti.

Evenimentul se desfasoara incepand cu ora 13:30, în cadrul conferinței “Dreptul la imagine. Universitatea și proprietatea intelectuală” si are loc in Amfiteatrul „Aurelian Ionașcu” – Facultatea de Drept din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”.

In cadrul aceleiasi conferinte, incepand cu ora 11 se desfasoara o alta masa rotunda, care atrage atentia asupra pirateriei.

Intrarea la evenimentele din cadrul conferinței Dreptul la imagine este libera si chiar recomandata.

Violonistul Alexandru Tomescu este castigatorul a peste 100 de premii I natio­nale si 26 distinctii in­ternationale la concursuri prestigioase. Din anul 2007, Alexandru Tomescu are privilegiul, obtinut prin concurs, de a canta pe cea mai cunoscuta si valoroasa vioara de patrimoniu a Romaniei, Stradivarius Elder-Voicu, construita in 1702 si evaluata în anul 2007 la 1,2 milioane de euro.

 

 

 

 

 

Foto: Facebook/Alexandru TomescuULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours PubliNews
  Prima finantare blue IFC sprijina, prin BT, folosirea sustenabila a apei
 • Acum 12 hours Din oras
  Fiindcă de peste un deceniu cablurile din Cluj-Napoca nu au fost integral îngropate, un clujean cere prin bugetarea participativă măcar înălțarea cablurilor care pot fi atinse cu mâna
 • Acum 12 hours Politica
  #ECHIPA_CÂȘTIGĂTOARE a pierdut și președinția Sectorului 3 București. Așteptăm, cu interes, ziua ejectării din fruntea Senatului
 • Acum 13 hours In vizor
  Hop și Boc să se lipească de imaginea celor 8 bacalaureați de nota 10 din acest an! Ar trebui să ne fie rușine, nu să ne felicităm!
 • Acum 13 hours Politica
  Guvernul, măciucă la buzunarele românilor: Crește impozitul pe dividende de la 5% la 8% începând de anul viitor. Cresc accizele la alcool și tutun, cresc impozitele la jocurile de noroc, TVA pentru băuturile cu zahăr crește la 19%
 • Acum 14 hours Sanatate
  În două săptămâni, numărul clujenilor internați cu COVID-19 s-a dublat. N-am scăpat de pandemie
 • Acum 14 hours Politica
  PSD declanșează alegeri în organizațiile care au câștigat alegerile locale din 2020, iar în celelalte organizații începe ”reorganizarea”. Filiala Cluj a ”înfrânt” pe linie
 • Acum 14 hours Din oras
  Încă un ”rând” de amânare de termen pentru licitația de proiectare și execuție a metroului din Cluj
 • Acum 14 hours Din oras
  Accident pe Regele Ferdinand, în față la Central: șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat pe trotuar
 • Acum 15 hours Politica
  S-A DAT COMANDA: REPER, Dacian Cioloș, în barca noului partid, ADUNAREA! Încă trei parlamentari au părăsit azi USR
 • Acum 15 hours PubliNews
  Ferestre și uși la preț de producător, exclusiv pentru bistrițeni, de la TeraGlass
 • Acum 16 hours Din oras
  „Modernizarea locurilor de joacă” părăginite din Cluj-Napoca, solicitată prin procesul de bugetare participativă: „Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp”
 • Acum 16 hours In vizor
  Sindicaliștii din Penitenciarul Gherla aduc acuze grave actualului șef al Secției Exterioare de femei Cluj-Napoca: ”Probleme cu alcoolul. Înjură subordonații. Nu a fost sancționat”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE