Eveniment

Vioara Stradivarius Elder-Voicu revine în Cluj, în semn de susținere pentru cei din linia întâi

În perioada 3-20 septembrie va avea loc Turneul Stradivarius „PIAZZOLLA 99”, dedicat celor care luptă în prima linie în lupta contra COVID-19. Concertele se adresează atât cadrelor medicale, cât și curierilor, șoferilor de taxi, ambulanță, funcționari sau artiști.

„Gândurile noastre bune și muzica se îndreaptă, în egală măsură, către toți cei care au trecut prin această boală sau care au trăit această experiență lângă persoane dragi. Muzica ne poate reda speranța! Muzica înseamnă conexiune în ciuda distanțării și merge mai departe, cu fiecare dintre noi”, a declarat Alexandru Tomescu, renumitul violonist care va cânta la vioara Stradivarius Elder-Voicu.

Turneul va trece prin multe orașe din țară, printre care se află Deva, Reșița, Oradea, Sebeș, Brașov, Bacău sau București.

În Cluj-Napoca, concertul va avea loc în data de 8 septembrie de la ora 19:00, în cadrul Stagiunii Camerale George Enescu, un proiect asociat Concursului și Festivalului George Enescu.

Programul va avea durata de 75 min și va conține lucrări de Astor Piazzolla, iar compozitorul Dan Popescu a compus o lucrare muzicală special pentru acest turneu, care va fi ascultată pentru prima dată, intitulată A CRY FOR SOLITUDE.

Turneul Stradivarius 2020 își propune să continue să conecteze povestea muzicii în interpretarea violonistului Alexandru Tomescu și Vioara Stradivarius, Elder Voicu și Bandoneon-ul muzicianului argentinian Omar Massa, cu publicul, iar fiecare spectacol să fie un sentiment de bine, de frumos, o poveste pe care vrem să o trăim indiferent de vremuri.

Concertul va include opere de Beethoven, Enescu, Massenet, Bach, Handel și Porumbescu. Toate oncertele vor avea loc în catedralele catolice din orașe sau în curțile acestora.

În Cluj-Napoca, evenimentul se va defășura La Catedrala Romano-Catolică Sfântul Mihail din centrul orașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *