Uncategorized

Vinerea, Manasturul petrece la Crenguta

Scris de 749

Toti manasturenii amatori de muzica lautareasca stiu ca locul unde trebuie sa isi petreaca seara de vineri este la restaurant-bar “Crenguta”. Aici sunt asteptati “cu cea mai mare placere intr-o ambianta cat mai placuta cu muzica live de petrecere”. Daca nu i-a convins posterul fratilor Pascalau, artistii localului, cu siguranta berea si shot-urile la 3,5 lei anuntate pe pagina de Facebook a barului au jucat un rol decisiv.

Asa se face ca vineri seara la “Crenguta” e plin de lume. Chiar daca ajungeti un pic mai tarziu si nu mai sunt locuri, nu e cazul de suparare. “Crenguta” este probabil singurul local din oras unde, ca la nunta, se mai baga o masa daca sunt prea multi oaspeti.

“Numai sa ii lasati sa iasa, daca vor, pe cei de la masa aia”, ii atentioneaza ospatarita pe baietii care obtureaza calea de acces cu masa lor.

Mai ales ca se poate anticipa ca, la masa de la perete, de sub posterul cu un parau si niste copaci, grupul e pus pe fapte mari. La televizor e dezbatere pe decizia staborului tiganesc referitoare la infidelitatile lui Guta. Clientii se mai uita, dar tot mai des arunca priviri spre locul de langa usa, unde sta formatia de obicei.

Dedicatii pentru Ghita si masa lui

Putin dupa ora 22 se stinge lumina in candelabrele rustice ale localului (becuri prinse in felii de busteni lacuiti) si se aprind felinarele de pe pereti, semn ca incepe petrecerea.

Sora Pascalau, partea feminina a grupului artistic de casa de la “Crenguta”, isi apropie microfonul de gura si baga o “Pusca si cureaua lata” de se cutremura si plasma de la bar. Dupa aceea, la cererea publicului, a inceput sa cante “piese mai ritmate” si si-a invartit fusta cu imprimeu de leopard, iar dedicatiile au inceput sa curga.

Unul dintre cei sapte baieti de la masa de sub poster s-a ridicat tacticos, si, cu 10 lei mototoliti in palma, i-a spus ceva la ureche artistei.

“Sa fie pentru Ghita si masa lui!”, a strigat aceasta, iar baiatul, mandru, a bagat o fecioreasca in mijlocul salii.

Se vedea de la inceput ca are potential pentru a fi vedeta serii, doar si-a luat camasa noua, vesta si blugii cumparati de la chinezii din Piata Flora.

La o alta melodie i s-a alaturat si un coleg de masa in pantaloni de trening cu dungi albe si, la final, i-a dus mandru un frappe surorii Pascalau. (Trebuie sa stiti ca e o lege nescrisa si doar nestiutorii se aventureaza in barul “Crenguta” fara “animal print”, dantela, blugi cu tinte sau pantaloni de trening obligatoriu cu trei dungi albe in lateral.)

In momentele in care formatia era in pauza si era muzica “de pe calculator”, vedetele serii de la masa de sub poster se felicitau reciproc pentru performante cu pupaturi pe obraz si mangaieri pe ceafa.

Fratii Pascalau au intretinut atmosfera pana tarziu. In zilele de vineri, barul e deschis  pana la ora 2, pentru ca vinerea, se stie, Manasturul petrece la “Crenguta”.

Foto: Ziar de ClujULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Vocea ta
  CLUJ-NAPOCA, VÂNDUT DE BOC. CLUJENII ALUNGAȚI DIN PROPRIILE PARCURI ȘI PIEȚE. Zice organizatorul mizeriei de Târg de Crăciun din Piața Unirii: ”Nu vă integrați” și alungă Asociația NUCA din spațiul public. Că doar a dat trei lulele, trei surcele la buget, e stăpân!
 • Acum 6 hours Editorial
  A minți și a fura constituie avantaj la angajare, la numirea în funcții, la cățărarea pe scara profesională și socială. Imposture este dorită, că poate fi controlată
 • Acum 9 hours Politica
  ÎNCĂ O MITĂ SALARIALĂ PENTRU BUGETARI: La ”Prima de Osânză” se mai dau 10 procente majorări salariale. Punctul de pensie se majorează cu 12,5%. Să aibă nesimțiții de cumetrie, pensionari de lux ai statului interlop român și pensie majorată, și salariu majorat
 • Acum 21 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 23 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 1 day Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 1 day Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 1 day Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 1 day Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 1 day Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 1 day Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE