In vizor

VIDEO Ministrul Vela anunță modificarea acordului cu Patriarhia Ortodoxă: pâinea binecuvântată, distribuită de personalul bisericii!

Ministrul de Interne anunță modificarea acordului cu Patriarhia Ortodoxă. Credincioșii nu vor putea participa la slujbele de Înviere, iar Lumina și Paștile vor putea fi distribuite de voluntari ai bisericii, fără participarea poliției.

„Slujbele religioase se vor oficia cu respectarea îndrumărilor BOR și prevederilor din ordonanțele militare, fără participarea credincioșilor în incintă, curte sau apropierea locașurilor.

Pâinea binecuvântată, sfințită joi va fi distribuită la domiciliul credincioșilor de personalul clerical și voluntari din parohie vineri și sâmbătă în intervalul orar 8-17 și în prima zi de Paști între 6 și 19 la solicitarea credincioșilor. Sfânta Lumină se va distribui de personalul clerical și maxim 5 voluntari sâmbătă de la ora 20. Astfel, clericii din fiecare parohie, cu voluntari și echipament de protecție vor asigura distribuirea respectând reglementările din ordonanțele militare. Au semn distinctiv banderolă albă și ecuson ștampilat de parohie. Credincioșii vor primi Paștile sau Sfânta Lumină din prag ori de la fereastră, fără a ieși în stradă. Asociațiile de Proprietari vor desemna un reprezentant.

În spitalele în care nu există preot de caritate, cadrele MAI aflate în misiune vor distribui Sfânta Lumina acolo, dar și în centrele sociale și de carantină. Structurile coordonate de MAI vor asigura ordinea publică pe toată durata distribuirii Paștilor și Sfintei Lumini.

Îi mulțumesc preafericitului Daniel pentru înțelegere și colaborare. Vă doresc o săptămână binecuvântată!”, a declarat ministrul Vela. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *