Justitie

Vanessa Youness și Gelu Oltean ies de sub control judiciar. Lishman rămâne sub supraveghere

Curtea de Apel Ploiești i-a scos azi de sub control judiciar pe inculpații Vanessa Youness și Gelu Oltean, după ce Tribunalul Dâmbovița a prelungit măsura în dosarul Ayahuasca. Colegul lor de dosar, LISHMAN THOMAS IVOR MOWBRAY (ex-agentul MI6) rămâne sub supravegherea organelor, dat fiind că nu a contestat măsura la fond. 

Cei trei sunt acuzați de: 

– constituire a unui grup infracţional organizat

– punere la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unui local pentru consumul ilicit de droguri

– desfăşurare de operaţiuni privind circulaţia drogurilor de mare risc fără drept

– trafic de droguri de mare risc fără drept prev. de art. 2 alin.2 din Legea nr. 143/2000 (pedepsită cu închisoare de la 5-12 ani şi interzicerea unor drepturi) 

– introducere în ţară de droguri de mare risc

– trafic de produse sau substanţe toxice 

– efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse despre care trebuia sau putea să prevadă că sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive 

Decizia dată de CA Ploiești se aplică doar cuplului Youness – Oltean, un argument important fiind că aceștia nu reprezintă un pericol și că s-au aflat sub măsuri preventive încă de la descinderile efectuate de DIICOT Brașov, în urmă cu aproape un an. 

„În baza art.425/1 alin.7 pct.2 lit. a) rap. la art.205 Cod proc.pen., admite contestaţiile formulate de inculpaţii Youness Amal-Vanessa şi Oltean Gelu Marin, împotriva încheierii din data de 30 septembrie 2020 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Dâmboviţa. Desființează, în parte, încheierea atacată, numai cu privire la inculpații contestatori și rejudecând, în baza art.242 alin. 1 C.p.p., revocă măsura preventivă a controlului judiciar, luată față de aceștia prin încheierea din 16.03.2020 a Curții de Apel Ploiești (dosar nr.1125/120/2020/a2). Menține restul dispozițiilor încheierii atacate”, se arată în soluția pe scurt. 

În paralel, spre revocarea controlului judiciar se îndreaptă și o parte din proxeneți de la DEJ, arestați în primăvară. 

Dosarul AYAHUASCA se află în cameră preliminară, unde se verifică legalitatea rechizitoriului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *