In vizor

Urgențele veterinare mai sunt asigurate de spitalul USAMV, iar tratamentele animalelor de companie se mai pot realiza în clinicile private, pe bază de programare

Proprietarii de animale de companie din Cluj își mai pot trata în continuare micii membri de familie, chiar și în această perioadă, la clinicile private sau, în caz de urgență, pot apela la serviciile medicilor din cadrul spitalului veterinar al USAMV.

Ziar de Cluj a sunat la Spitalul de Urgență al Facultății de Medicină Veterinară, pentru a afla dacă, în această perioadă, se mai asigură urgențele pentru animalele de companie:

„Da, se asigură! Funcționează serviciul de urgență cu medicii care sunt angajați aici. S-a organizat o rotație, pentru a se asigura serviciul de urgență non-stop, și noi lucrăm tot în condiții de criză, însă funcționăm, nu refuzăm pe nimeni! Cazurile care sunt mai puțin urgente se trimit la clinici, acolo își fac ei programare. Dar noi asigurăm urgențe, ce înseamnă între viață și moarte, lovit de mașină sau mușcat… Câini, pisici, și noile animale de companie, ceea ce înseamnă șopârlițe, papagali, porumbei…”, ne-a informat operatoarea de la numărul de urgențe veterinare – 0264 431 910.

Medicul care a răspuns la telefonul clinicii veterinare Biovet ne-a precizat:

„Noi avem deschis, dar pe bază de programare, trebuie să fim anunțați înainte. Tratamentele curente trebuie făcute și chiar și un abces, o lovitură, animalele sunt în dureri și, de regulă, nu avem cum să le ajutăm în casă. Programul este cel afișat pe site, dar le spunem clienților să nu vină după ora 8 sau chiar 8 30, pentru că avem nevoie de timp pentru dezinfecție.”

Și clinica Vet for Pet funcționează în continuare:

„Mai avem deschis, dar cu program redus, de la 11 la 18. Numai pe bază de programare lucrăm. Cât timp sunt făcute programări, facem tratamente. Proprietarii păstrează distanța de 2 metri unul față de celălalt. Nu se pot opri tratamentele în cazul unei afecțiuni ca insuficiența renală, de exemplu.”

Așadar, clinicile veterinare funcționează în continuare, pe bază de programare, pentru tratamentele curente, iar pentru urgențe, puteți apela Spitalul de Urgență din cadrul USAMV, de pe Calea Mănăștur 3-5.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *