Eveniment

Universitatea Babeș-Bolyai a achiziționat un complex turistic în stațiunea Neptun

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) va avea o bază științifică/academică la malul Mării Negre, în urma adjudecării unei clădiri situate în localitatea Neptun, județul Constanța, anunță instituția de învățământ superior. 

Adjudecarea a fost realizată în urma licitației organizate de către statul român (RA-APPS), fiind validată de forurile UBB, iar în data de 14 iulie 2021 au fost semnate actele cu RA-APPS.

UBB Cluj-Napoca a achiziționat Complex Restaurant Dunărea – Lot nr. 1 (construcții și teren aferent în suprafață de 4680 mp) situat în stațiunea Neptun, jud. Constanța, compus din:

• Clădire C1(D+P+1E) cu o suprafață utilă totală de 2.660,65 mp, compusă din demisol – 2 camere și dependințe, parter – 18 camere și dependințe, etaj – 23 camere și dependințe

• clădire C2 – post trafo (cu o suprafață construită de 78 mp)

• platformă betonată (cu suprafața de 758,91 mp)

• teren intravilan în suprafață de 4680 mp

Potrivit datelor R.A.-A.P.P.S., imobilul a fost adjudecat pentru suma de 865.100 EURO, la care se adaugă TVA. 

„Prin angajamentul forurilor de decizie din UBB (Rector/Consiliu de Administrație/Senat) vom dezvolta acolo o stațiune științifică și academică a UBB, care să aibă funcții (1) educaționale, (2) de cercetare-dezvoltare-inovare și (3) de relație cu societatea.

Demersul a fost motivat (1) de jos în sus – solicitările de practică și/sau de cercetare în zona Dobrogei/Mării Negre din partea cadrelor didactice, a cercetătorilor și studenților UBB (iar închirierea unor spații pe măsura nevoilor nu este fezabilă) și (2) de sus în jos, în condițiile în care UBB, ca o universitate globală world-class de 5 stele (QS*****), nu poate să nu fie ancorată în proiectul european al „Inițiativei celor Trei Mari (I3M)” (ex. în digitalizare, energie etc.), aceasta și în coordonare cu proiectul Danubius în care dorim să fim parte activă prin stațiunea științifică/academică de la Coronini.

De asemenea, noi țintim proiecte comune cu autoritățile locale, deoarece experiența a arătat că prezența academică a UBB în diverse localități ale țării le dinamizează socio-economic și spre avantaje competitive, cu impact pozitiv apoi asupra bunăstării populației”, a declarat rectorul UBB, Daniel David.

UBB deține în prezent alte șase stațiuni de cercetare științifică/academice:

Stațiunea științifică Arcalia (jud. Bistrița-Năsăud),

Stațiunea Științifică Danubius (jud. Caraș-Severin),

Centrul de Cercetări Biologice din Jibou (jud. Sălaj),

Complexul Beliș (jud. Cluj),

Complexul Baru (jud. Hunedoara), respectiv Baza Didactică, Arheologică și de Cercetări Interdisciplinare „Hadrian Daicoviciu” (jud. Hunedoara).

Recent, Universitatea Babeș-Bolyai a cumpărat Hotelul Opera Plaza din Cluj-Napoca cu 40 milioane de lei/cca 9 milioane EUR, din fonduri proprii, urmând ca imobilul să fie transformat în noul sediu al Facultății de Drept.

CITEȘTE ȘIUniversitatea Babeș-Bolyai a cumpărat Hotelul Opera Plaza cu 9 milioane de euro. Imobilul va găzdui sediul Facultății de Drept
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *