In vizor

Uniunea Salvați România și senatorul Goțiu consideră că a dona bani unor spitale de copii e un gest de penitență și autosancționare

Uniunea Salvați România, din care face parte senatorul Mihai Goțiu, cel care a dormit în Parlament în timpul ședinței de buget, a transmis astăzi un comunicat de presă prin care ne informează că vicepreședintele Senatului își face autocritica și se „autosancționează” cu salariul pe această săptămână pentru somnul de parlamentar:

„Mihai Goţiu îşi asumă ce s-a întâmplat şi se autosanctionează cu salariul pe această săptămână. Senatorul USR a anunţat că-şi va dona indemnizația pentru susținerea unui proiect de dotare cu echipamente a saloanelor pentru tratarea copiilor bolnavi cronic, din patru spitale regionale.”

Dacă declarația anterioară le aparținea reprezentanților USR, Mihai Goțiu și-a asumat același lucru și în nume personal:

„Atât în semn de mulțumire pentru sprijin, cât și de penitență, am decis să mă auto-sancționez cu indemnizația pe o săptămână. O parte din această sumă o voi dona pentru susținerea unui proiect de dotare cu echipamente a saloanelor pentru tratarea copiilor bolnavi cronic din patru spitale regionale.” 

În opinia reprezentanților USR și a senatorului Goțiu, a dona o anumită sumă de bani pentru susținerea unui proiect de dotare cu echipamente a saloanelor pentru tratarea copiilor bolnavi cronic reprezintă un gest de penitență, de autosancționare. Toți oamenii de bine din această țară, în aceeași logică și ordine de idei, cei care donează pentru dotarea spitalelor, nu fac așadar gesturi de caritate, de altruism, ci unele de autoflagelare, de autopedepsire. 

„Am transmis astăzi un mesaj cât se poate de public că mi-am cerut scuze și m-am autosancționat cu indemnizația pe 7 zile pe care o voi dona pentru un proiect care presupune dotarea spitalelor, a unor secții care tratează copii cu probleme, cu tratamente cronice. E un proiect, eu voi dona suma acestui proiect și cei care realizează proiectul vor redirecționa către patru spitale regionale, inclusiv din Cluj, un spital din Cluj. Nu către cele pe care le-au promis cei de la PSD pe hârtie și în campanie. Eu donez către proiect, proiectul e public, o să fie public. Cei care coordonează proiectul hotărăsc care e spitalul care va primi aceste fonduri. 

Gestul acesta l-am făcut după ce am văzut reacția de susținere din partea oamenilor și după ce am considerat, văzând această reacție, că într-adevăr am greșit și că trebuie să răspund, așa cum consider că trebuie să răspundă orice parlamentar care trece pe roșu sau care votează imunități pentru colegii lui sau care scoate jumătate de milion de oameni în stradă. Adică cred că trebuie să existe o gradație a acestei responsabilități și a sancțiunilor pe care să și le asume cei care calcă greșit”, a declarat senatorul Mihai Goțiu astăzi, contactat telefonic de Ziar de Cluj

Așadar, orice parlamentar care trece pe roșu sau care votează imunități, în semn de penitență, de autosancțiune, ar trebui să își doneze salariul pe o săptămână unor spitale de copii, cea mai bună metodă pentru ispășirea păcatelor. 

Dacă aceasta este logica unei donații, de acum înainte toți filantropii vor putea fi bănuiți că gestul lor de caritate reprezintă de fapt sancțiuni autoimpuse pentru păcatele trecutului, fiindcă, nu-i așa, din ce alt motiv ar dona cineva bani pentru cei aflați în nevoie?! Acesta este modul de a gândi al celor care formează Uniunea care se autointitulează că Salvează România. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *