Sanatate

UNGUREANU, despre dezastrul de la Spitalul Județean: „Costum de zugrav, mască improvizată și mănuși din banii personalului. NU AVEM DE TOATE! NU MAI MINȚIȚI!”

Scris de 4,774

INCREDIBIL! În plină pandemie, personalul medical din cadrul Clinicii Ginecologie I a Spitalului Județean de Urgență Cluj, nu a primit echipament de protecție anti COVID-19. „Nu avem de toate, nu mai mințiți”, notează deputatul clujean Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. 

„Spitalul Județean de Urgență Cluj. Clinica Ginecologie 1.

Personalul nu a primit echipamente de protecție anti Covid 19 și personalul medical a început să se descurce “românește” prin improvizații care nu îi vor proteja de infecția cu coronavirus.

Nici pe ei, nici pe bolnavi!

Priviți “garderoba” anti-Covid 19 de la Cluj, o bătaie de joc față de cei care trebuie să ne salveze viața în aceste zile:

Costum de zugrav, mască improvizată confecționată de un prieten al șefului de secție, mănuși cumpărate din banii personalului…”, notează Emanuel Ungureanu pe pagina sa de socializare. 

De altfel, Ungureanu susține că organizarea este catastrofală, iar mesajele adresate de autorități, precum Prefectul Județului Cluj, Mircea Abrudean, ori cele transmise de către directorul medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Cluj, Adela Golea, nu au acoperire în realitate: circuitele nu sunt respectate, iar nivelul de dotare a cadrelor medicale cu echipamente de protecție, în contextul pandemiei cu COVID-19, este unul catastrofal: 

„Planul de măsuri al prefectului județului Cluj este praf și pulbere.

Nici prefectul, nici coordonatoarea Adela Golea nu au venit să verifice circuitele medicale pentru pacienții infectați cu Covid 19.

Fac planuri din birou.

Organizarea este catastrofală.

Voi publica la ora 16 scrisoarea pe care am trimis-o astăzi Prefectului județului Cluj, un individ incompetent și complet inconștient de ce ne va lovi!

NU AVEM DE TOATE! NU MAI MINȚIȚI!”, a notat deputatul clujean pe pagina sa de socializare. 

Tot astăzi, în calitate de vicepreședinte al Comisie de Sănătate din Camera Deputaților, Emanuel Ungureanu a transmis primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, un plan de măsuri urgente ce trebuie operate de către autoritățile locale:

„I-am propus domnului primar să deschidă creșele și grădinițele pentru copiii personalul medical și militar care va lupta în linia 1 cu Covid 19.

L-am rugat să le ofere acestora și acces gratuit pentru locuri de parcare în zona 1, strada Clinicilor fiind foarte aglomerată!

Trebuie luate măsuri RADICALE de oprire a circulației, suntem în război cu un virus foarte contagios care face ravagii în Italia!

Trebuie să se finalizeze urgent lucrările la secția ATI a Spitalului Municipal Clujana pentru ca această unitate sanitară să intre în prima linie a luptei anti COVID 19!”, a notat recent deputatul clujean pe pagina sa de socializare. 

În plus, după cum precizează Ungureanu, riscul folosirii transportului public în comun este unul major, în contextul în care autobuzele si troleibuzele CTP sunt dezinfectate doar la capăt de linie și nu au fost dotate cu dozatoare cu soluții dezinfectante pe bază de alcool. 

De altfel, recent, primarul Emil Boc a declarat public că autoritățile nu recomandă folosirea transportului public în comun fără echipament de protecție corespunzător pentru călători, precum mănușile și măștile:

„Este inadmisibil să vorbești de măsuri de protecție a populației prin limitarea circulației și ghișeele primăriei să fie deschise, zone “magnetice” mai ales pentru vârstnici.

La fel de inutile sunt și sfaturile primarului ca cetățenii care circulă cu transportul public să poarte măști…

De unde să le procure când nu sunt nici în spitale?

Mai mult decât atât, zona cea mai periculoasă de transmitere a Covid 19 rămâne zona barelor de susținere din mijloacele de transport.

Pe acele suprafețe virusul rezistă până la 3 zile!!!

Călătorii ar trebui să poarte mănuși speciale, de unde să le procure?

Nici prefectul județului și nici administrația locală nu par conștiente de pericolul în care suntem!!!”, a mai adăugat Emanuel Ungureanu. 

Riscul la care se expun cetățenii, atunci când nu păstrează distanța socială de 1,5 m – 2m, atunci când se află la cumpărături, ori încălcarea recomandărilor de către distribuitorii de produse/delivery boys – vezi cazul din Piața Mihai Viteazul de joi – a fost de asemenea abordat de către deputatul clujean:

„Este inadmisibil să nu există nicio autoritate publică care să ia măsuri împotriva cozilor interminabile din zonele la fel de aglomerate ale Clujului ca Piața Mihai Viteazul!”, a conchis Ungureanu.

CITEȘTE ȘIDezastru și prostie la McDonald’s-ul din Piața Mihai Viteazul

 

sursa info/foto: emanuelungureanupaginapersonaladefacebookULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 3 hours Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 7 hours Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 7 hours Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 8 hours Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 8 hours Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 9 hours Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
 • Acum 9 hours In vizor
  JUSTIŢIA TERGIVERSEAZĂ: Procesul inspectoarei din Primăria Cluj Napoca prinsă cu o avere ilicită de câteva sute de mii de euro merge cu viteza melcului
 • Acum 10 hours Politica
  ÎMPĂTIMIŢII DE “PĂCĂNELE”, TRECUŢI ÎN REGISTRUL NAŢIONAL, CA VIOLATORII: Legea care introduce obligaţia să existe o bază de date cu persoanele care intră la jocuri de noroc, promulgată
 • Acum 10 hours General
  Cod galben de ceaţă şi gheţuş
 • Acum 22 hours Politica
  Csoma Botond, în gura ”șoșoacei” și a ”romașcanului”. S-a umflat rânza patrihoților în ședința solemnă din Parlament de Ziua Națională
 • Acum 23 hours Politica
  AVANGARDE CU CE CRED ROMÂNII: 41% sunt de părere că România va fi admisă; Corupția din vămi și poliție este motiv de îngrijorare pentru țările membre, spun 56% dintre români; 46% cred că ar fi corect ca România să intre singură în Schengen, decuplată de Bulgaria; Cine ar trebui să demisioneze în caz de eșec?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE