Sanatate

UNGUREANU, despre dezastrul de la Spitalul Județean: „Costum de zugrav, mască improvizată și mănuși din banii personalului. NU AVEM DE TOATE! NU MAI MINȚIȚI!”

INCREDIBIL! În plină pandemie, personalul medical din cadrul Clinicii Ginecologie I a Spitalului Județean de Urgență Cluj, nu a primit echipament de protecție anti COVID-19. „Nu avem de toate, nu mai mințiți”, notează deputatul clujean Emanuel Ungureanu, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. 

„Spitalul Județean de Urgență Cluj. Clinica Ginecologie 1.

Personalul nu a primit echipamente de protecție anti Covid 19 și personalul medical a început să se descurce „românește” prin improvizații care nu îi vor proteja de infecția cu coronavirus.

Nici pe ei, nici pe bolnavi!

Priviți „garderoba” anti-Covid 19 de la Cluj, o bătaie de joc față de cei care trebuie să ne salveze viața în aceste zile:

Costum de zugrav, mască improvizată confecționată de un prieten al șefului de secție, mănuși cumpărate din banii personalului…”, notează Emanuel Ungureanu pe pagina sa de socializare. 

De altfel, Ungureanu susține că organizarea este catastrofală, iar mesajele adresate de autorități, precum Prefectul Județului Cluj, Mircea Abrudean, ori cele transmise de către directorul medical din cadrul Spitalului Județean de Urgență Cluj, Adela Golea, nu au acoperire în realitate: circuitele nu sunt respectate, iar nivelul de dotare a cadrelor medicale cu echipamente de protecție, în contextul pandemiei cu COVID-19, este unul catastrofal: 

„Planul de măsuri al prefectului județului Cluj este praf și pulbere.

Nici prefectul, nici coordonatoarea Adela Golea nu au venit să verifice circuitele medicale pentru pacienții infectați cu Covid 19.

Fac planuri din birou.

Organizarea este catastrofală.

Voi publica la ora 16 scrisoarea pe care am trimis-o astăzi Prefectului județului Cluj, un individ incompetent și complet inconștient de ce ne va lovi!

NU AVEM DE TOATE! NU MAI MINȚIȚI!”, a notat deputatul clujean pe pagina sa de socializare. 

Tot astăzi, în calitate de vicepreședinte al Comisie de Sănătate din Camera Deputaților, Emanuel Ungureanu a transmis primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, un plan de măsuri urgente ce trebuie operate de către autoritățile locale:

„I-am propus domnului primar să deschidă creșele și grădinițele pentru copiii personalul medical și militar care va lupta în linia 1 cu Covid 19.

L-am rugat să le ofere acestora și acces gratuit pentru locuri de parcare în zona 1, strada Clinicilor fiind foarte aglomerată!

Trebuie luate măsuri RADICALE de oprire a circulației, suntem în război cu un virus foarte contagios care face ravagii în Italia!

Trebuie să se finalizeze urgent lucrările la secția ATI a Spitalului Municipal Clujana pentru ca această unitate sanitară să intre în prima linie a luptei anti COVID 19!”, a notat recent deputatul clujean pe pagina sa de socializare. 

În plus, după cum precizează Ungureanu, riscul folosirii transportului public în comun este unul major, în contextul în care autobuzele si troleibuzele CTP sunt dezinfectate doar la capăt de linie și nu au fost dotate cu dozatoare cu soluții dezinfectante pe bază de alcool. 

De altfel, recent, primarul Emil Boc a declarat public că autoritățile nu recomandă folosirea transportului public în comun fără echipament de protecție corespunzător pentru călători, precum mănușile și măștile:

„Este inadmisibil să vorbești de măsuri de protecție a populației prin limitarea circulației și ghișeele primăriei să fie deschise, zone „magnetice” mai ales pentru vârstnici.

La fel de inutile sunt și sfaturile primarului ca cetățenii care circulă cu transportul public să poarte măști…

De unde să le procure când nu sunt nici în spitale?

Mai mult decât atât, zona cea mai periculoasă de transmitere a Covid 19 rămâne zona barelor de susținere din mijloacele de transport.

Pe acele suprafețe virusul rezistă până la 3 zile!!!

Călătorii ar trebui să poarte mănuși speciale, de unde să le procure?

Nici prefectul județului și nici administrația locală nu par conștiente de pericolul în care suntem!!!”, a mai adăugat Emanuel Ungureanu. 

Riscul la care se expun cetățenii, atunci când nu păstrează distanța socială de 1,5 m – 2m, atunci când se află la cumpărături, ori încălcarea recomandărilor de către distribuitorii de produse/delivery boys – vezi cazul din Piața Mihai Viteazul de joi – a fost de asemenea abordat de către deputatul clujean:

„Este inadmisibil să nu există nicio autoritate publică care să ia măsuri împotriva cozilor interminabile din zonele la fel de aglomerate ale Clujului ca Piața Mihai Viteazul!”, a conchis Ungureanu.

CITEȘTE ȘIDezastru și prostie la McDonald’s-ul din Piața Mihai Viteazul

 

sursa info/foto: emanuelungureanupaginapersonaladefacebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *