In vizor

Un tânăr din Cluj a luat locul trei la Campionatul Mondial de pizza din Italia

Un tânăr din Cluj a cucerit lumea cu o pizza în stil românesc. El a obținut locul 3 la Campionatul Mondial din Italia cu o rețetă originală — Pizza Bucovina, cu păstrăv afumat în cobză de brad.

Românul a adus, astfel, în concurs, savoarea gusturilor de la noi, puse în valoare cu imaginație și talent.

La Campionatul Mondial de Pizza, concurenții au avut la dispoziție 20 de minute ca să îi convingă pe cei șase jurați.

Pizza cu păstrăv afumat și maturat în cetină de brad a câștigat imediat atenția prin textura și aromele originale.

Andrei s-a clasat pe locul trei, cu același punctaj obținut de doi italieni.

Andrei are 31 de ani și lucrează într-o pizzerie din Cluj-Napoca, după ce a făcut mai multe cursuri de specializare.

Pentru că are o păstrăvărie în Vatra Dornei, i-a venit ideea să încerce această combinație neobișnuită.

Alături de bucățelele de păstrăv, pe blatul pufos pune și o cremă de mazăre verde, mozzarella și brânză românească.

sursa: stirileprotv.ro