Editorial

Un semn de realitate pentru IPS Andrei

Scris de 479

Jurnalista Adina Fartusnic a vrut sa verifice cat de usor este sa ajungi la Inalt Prea Sfintia sa Andrei daca esti un om simplu si cum poti primi ajutor daca te sugruma cu adevarat disperarea.

Rezultatele sunt dezastruoase.

Sa nu inteleaga IPS Andrei ca avem ganduri negre, dusmanoase, dar ne-am fi asteptat la mult mai mult din partea Sfintiei Sale, la o reactie mai putin ipocrita fata de nevoile unui simplu om.

In esenta, jurnalista si-a construit un scenariu, s-a prezentat drept o tanara saraca, absolventa de facultate, ce nu isi gaseste de lucru si care vine sa ceara ajutor unuia dintre cei mai importanti stalpi ai Bisericii Ortodoxe Romane, Mitropolitul Clujului. Cunoscut drept un om extrem de preocupat de social, de caritate, de intrajutorare, IPS Andrei a dezamagit.

Am gandit in amanunt povestea Adinei, dorind un lucru simplu, nu o pomana. Un ajutor concret sau, ce speranta desarta, macar un sfat.

IPS Andrei nu a gasit de cuviinta decat sa ii recomande credincioasei aflate in nevoie sa depuna o cerere.

Sunt convins ca Mitropolitul Andrei este asaltat de sute de escroci in fiecare luna si inteleg foarte bine motivele pentru care ajutoarele sale trebuie sa filtreze aceste persoane care cred ca rezolvarea problemelor lor este un plic cu bani.

Dar IPS ar trebui sa fie preocupat de patania de azi si sa caute sa elimine de la audiente firoscosii, aflatii in treaba, lingaii si sa primeasca la sine cu mai multa deschidere pe oamenii simpli, aflati in nevoi.

Asta e menirea Bisericii, asta e menirea unui adevarat Inalt: sa fie exemplu pentru preotimea care pierde din vedere asemenea cazuri. Si un exemplu pentru oameni.

Ca ortodox, am mari asteptari de la IPS Andrei. Perioada de gratie de la inceputul “mandatului” a trecut. Il vrem prezent in comunitate, il vrem sa scoata Clujul din nepasare.

Il vrem al oamenilor, nu al preotimii pretioase.

FOTO: Ziarul FacliaULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Politica
  De ziua luptei împotriva consumului de droguri, Bode s-a trezit de pe bancheta din spate: ”Drogurile distrug vieţi. Am solicitat tuturor structurilor mai multă implicare”
 • Acum 2 hours In vizor
  33,2% din cheltuielile totale ale gospodăriilor românilor se duc pe pensiile și salariile lor nesimțite. Drumuri, nu. Spitale, nu. Educație, nu. Doar hoție și angajări pe pile și relații
 • Acum 1 day PubliNews
  Mercedes-Benz întreabă #whaTIFF și creează scenariul sustenabil al anului 2039
 • Acum 2 days Justitie
  Fosta iubită a rapper-ului Mob Trap rupe tăcerea. Cum a ajuns tânăra să ceară ajutorul polițiștilor după ce cântărețul a amenințat-o cu moartea
 • Acum 2 days Vocea ta
  Nu au auzit de GDPR! O întreprindere publică cu acționar majoritar Consiliul Local Huedin a publicat pe site datele personale ale tuturor acționarilor
 • Acum 2 days In vizor
  Calitatea vieții, tot mai scumpă la Cluj! „Inflația” prețurilor apartamentelor a depășit creșterile salariului mediu real
 • Acum 2 days Sport
  Chipciu rămâne la Cluj: a semnat cu rivala Universitatea!
 • Acum 2 days De cartier
  În sfârșit, un șantier pe care se muncește! La podul Porțelanului, așteptat de ani de zile, lucrările avansează zi de zi
 • Acum 2 days Cooltura
  Teatrul Național Cluj a reușit să îl upgradeze pe Caragiale cu o nouă „Scrisoare pierdută” actuală, muzicală, smart
 • Acum 2 days Justitie
  RECIDIVISTUL Mobi Trap fusese chemat la politie pentru ordinul de protectie pe care l-a cerut fosta lui iubita! Huliganul a fost condamnat si pentru talharie in Bucuresti!
 • Acum 2 days Eveniment
  A murit Leluț Vasilescu, membru al trupei Compact
 • Acum 2 days Politica
  Un fel de: ”Guvernul a anunțat că nu sunt motive de creștere a prețurilor, de aceea ele vor crește fără motiv” – Premierul Ciucă, despre creșterea prețurilor: ”Putem să ne întindem atât cât ne este plapuma”
 • Acum 3 days General
  Vasile Goja, judecător în cadrul Secției Penale a instanței de apel clujene, a solicitat eliberarea din funcţia de magistrat prin pensionare
Citește și...
UMILĂ OPINIE Editorial

Burlescul fotbalului românesc

Adică despre grotescul situaţiei de a face sport cu cocalari, bişniţari şi săgeţi cu muci […]

Recomandările redacției
TOP CITITE