Editorial

Un semn de realitate pentru IPS Andrei

Jurnalista Adina Fartusnic a vrut sa verifice cat de usor este sa ajungi la Inalt Prea Sfintia sa Andrei daca esti un om simplu si cum poti primi ajutor daca te sugruma cu adevarat disperarea.

Rezultatele sunt dezastruoase.

Sa nu inteleaga IPS Andrei ca avem ganduri negre, dusmanoase, dar ne-am fi asteptat la mult mai mult din partea Sfintiei Sale, la o reactie mai putin ipocrita fata de nevoile unui simplu om.

In esenta, jurnalista si-a construit un scenariu, s-a prezentat drept o tanara saraca, absolventa de facultate, ce nu isi gaseste de lucru si care vine sa ceara ajutor unuia dintre cei mai importanti stalpi ai Bisericii Ortodoxe Romane, Mitropolitul Clujului. Cunoscut drept un om extrem de preocupat de social, de caritate, de intrajutorare, IPS Andrei a dezamagit.

Am gandit in amanunt povestea Adinei, dorind un lucru simplu, nu o pomana. Un ajutor concret sau, ce speranta desarta, macar un sfat.

IPS Andrei nu a gasit de cuviinta decat sa ii recomande credincioasei aflate in nevoie sa depuna o cerere.

Sunt convins ca Mitropolitul Andrei este asaltat de sute de escroci in fiecare luna si inteleg foarte bine motivele pentru care ajutoarele sale trebuie sa filtreze aceste persoane care cred ca rezolvarea problemelor lor este un plic cu bani.

Dar IPS ar trebui sa fie preocupat de patania de azi si sa caute sa elimine de la audiente firoscosii, aflatii in treaba, lingaii si sa primeasca la sine cu mai multa deschidere pe oamenii simpli, aflati in nevoi.

Asta e menirea Bisericii, asta e menirea unui adevarat Inalt: sa fie exemplu pentru preotimea care pierde din vedere asemenea cazuri. Si un exemplu pentru oameni.

Ca ortodox, am mari asteptari de la IPS Andrei. Perioada de gratie de la inceputul „mandatului” a trecut. Il vrem prezent in comunitate, il vrem sa scoata Clujul din nepasare.

Il vrem al oamenilor, nu al preotimii pretioase.

FOTO: Ziarul Faclia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *