De cartier

Un nou bloc de 4 etaje în Zorilor, unde autoritățile promit realizarea de noi parcuri

Comisia de Urbanism (CTATU) urmează să aprobe elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru autorizarea lucrărilor de desființare a unor construcții existente și realizarea unor imobile cu funcțiuni mixte și amenajări exterioare chiar în cartierul Zorilor, unde autoritățile susțin că urmează să realizeze un parc (așa-numitul Parc Observator), iar nu blocuri. 

De altfel, parcul Zorilor – promis de administrația locală pe terenul patronului Florisal, Sile Pușcaș, cu o suprafață de 1,2 hectare – este proiectat în viitor. Până atunci, autoritățile sunt chemate să aprobe realizarea de noi blocuri. 

Proiectul prevede punerea în valoare a terenului situat pe strada Zorilor 13-15, prin realizarea unui imobil cu funcțiuni mixte, având regimul de înălțime S+P+4E.

Proiectul s-a mai aflat o dată pe masa urbaniștilor din Primărie, în aprilie 2021.

Zona studiată se situează în intravilanul municipiului Cluj-Napoca în zona funcțională M2 – zonă mixtă cu regim de construire închis, adiacentă arterelor de importanță locală. 

Suprafața terenului este de 1384 mp.

Pe terenul studiat cu suprafața de 1384 mp există 4 cladiri cu regim de înălțime P, respectiv P+1. Acestea urmează să fie demolate în baza autorizatiei de demolare din noiembrie 2019. 

Terenul pe care se propune amplasarea construcţiei este situat în intravilanul municipiului Cluj-Napoca, în proprietate privată. Beneficiarul proiectului este Aviva House SRL, reprezentat prin Ciortea Pașcu. Proiectant general – SC Ektra Studio SRL, șef proiect – arh. urb. TULOGDY László.

Aviva House a mai dezvoltat proiecte imobiliare pe Calea Turzii.
Aviva House Cluj-Napoca este deținută de Pascu Ciortea, a fost înființată în 2017, cu o cifră de afaceri de 652 mii euro și profit de 504 mii euro.

CITEȘTE ȘI: Investitorii imobiliari din Cluj-Napoca nu țin cont de pandemie – Patru noi blocuri de 5-6 etaje vor fi construite pe Calea Turzii, Decebal și Donath

Accesul pietonal se realizează de pe str. Zorilor, str. Sighișoarei și str. Curcubeului, respectiv accesul auto se realizează de pe str. Curcubeului.

Noul imobil ar urma să aibă un nr de 25 apartamente.

Numărul initial de locuri de parcare era de 38. Acum, numărul parcajelor este de 30 de locuri, potrivit modificărilor aduse Planului Urbanistic de Detaliu. 

CITEȘTE ȘI: Până la realizarea Parcului Zorilor se dă liber la blocuri

Suprafața de înălțime propusă: S+P+4E. Funcțiuni propuse: locuire, comerț.

Se vor amenaja spații verzi adiacente construcției și se va realiza o suprafață înierbată. 

Pentru reabilitarea ecologică și diminuarea poluării sunt propuse soluții precum:

Centralele termice vor fi omologate conform legislației în vigoare. Se vor instala containere pentru colectarea materialelor reciclabile (inclusiv pentru diminuarea gunoiului menajer). Zonele de colectare vor fi realizate din materiale ușor lavabile și ușor curățabile. 

Proiectul noului imobil se va realiza folosind materialele cu un grad ridicat de calitate și rezolvări tehnice contemporane. 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *