Vocea ta

Un jurnalist-cetatean ne scrie: "Nu mi se pare normal ca, in anul 2015, copilul meu sa se joace inconjurat de gunoaie pentru ca cei din primarie sunt incapabili sa gaseasca o solutie la aceasta problema!"

Ionut Dragan, un clujean cu spirit de observatie si ochi de jurnalist ne-a scris un mail teribil de trist pe care am decis sa il publicam la rubrica „Vocea Ta”, sectiunea special creata pentru voi, cititorii Ziar de Cluj.

Daca aveti critici, ponturi sau ati fost victima unor abuzuri, nu ezitati sa ne dati de stire pe scrie@ziardecluj.ro

 

„Buna, Vreau sa va semnalez un lucru care devine din ce in ce mai insuportabil. Este vorba de de parcul aflat intre Aleile Snagov si Borsec din cartierul Gheorgheni, Cluj-Napoca. De aici sunt sigur ca poate fi extrapolat la restul orasului. Este o mizerie de neimaginat. Sesizarile facute la primarie, in cazul in care li se dau curs, au efect doar cateva zile. Problema are mai multe cauze.

1. Cei de la Brantner care isi fac treaba de mantuiala de cele mai multe ori. Nu odata am incercat sa am un dialog cu cei care ridica gunoiul sa adune si in apropierea ghenei de gunoi sau a „clopotelor” de reciclare. Insa ei golesc doar tomberoanele iar ce cade pe jos nu mai aduna. Mai mult reciclarea propusa de municipalitate este o gluma proasta. cei de la Branter golesc „clopotele” toate la un loc. Deci despre ce reciclare vorbim??

2. Primaria nu isi face treaba de a verifica si respectiv de a penaliza firma de salubritate. De abia daca se face sesizare si cu insistente mai dau si ei un telefon la cei de la Brantner si situatia mai este amanata cateva zile. Asa cum se vede si din poze s-a inceput o „modernizare” a vechilor ghene de gunoi. Firma care a venit si a gaurit peretii si-a terminat treaba acum doua saptamani. De atunci nimic. Nici macar nu si-au adunat molozul rezultat in urma gaurilor facute. Din nou bataie de joc!

3. Boschetarii. Acesti oameni pur si simplu nu mai au nici un Dumnezeu. Rascolesc dupa gunoaie iar in cautarea lor fac foarte multa mizerie. Degeaba incerci sa vorbesti cu ei ca nu inteleg si devin repede violenti. Dupa cum vedeti din poze gunoaiele inconjoara locul de joaca al copiilor.

Nu mi se pare normal ca in anul 2015 copilul meu sa se joace inconjurat de gunoaie pentru ca cei din primarie sunt incapabili sa gaseasca o solutie la aceasta problema. Ba mai mult, sub pretextul modernizarii ghenelor de gunoi, autorizeaza mai multa mizerie! Renovarea putea fi gata in maxim 2 saptamani.

Oricum sunt curios cat timp le va lua ca sa duca lucrarea la bun sfarsit. Nu trebuie sa fii un geniu ca sa rezolvi aceasta problema. Pur si simplu trebuie sa te uiti la altii care au rezolvat de mult problema. Este vorba de acele containere subterane cu cheie de acces.

Nu pot fi rasturnate iar boschetarii nu mai ajung la gunoaie deoarece pe fantele de acces incape exact un sac de gunoi. De asemenea, amenzi usturatoare pentru cei care depoziteaza resturi mai ales din renovarile apartamentelor cred ca ar duce intr-un final la un oras mult mai curat pentru toti. Sunt solutii simple, dar eficace. Mai mult scapam si de acesti boschetari care nu isi vor mai face veacul (si nevoile) prin aceste ghene insalubre.

Pana atunci insa suntem nevoiti ca sa ne ducem copiii la joaca printre gunoaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *