Jos palaria

Un grup de ostatici, salvat in centrul Clujului de un caine al Jandameriei

Evenimentele prilejuite de aniversarea a 165 de ani de la infiintarea Jandarmeriei Romane au fost sarbatorite in Piata Avram Iancu din Cluj-Napoca de catre oficialitatile clujene. In cadrul manifestarilor, dupa ceremonialulu religios si militar, au fost realizate si demonstratii de forta si pregatire ale militarilor din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Cluj care impreuna cu cainii Inspectoratului Judetean de Jandarmi Cluj au oferit un adevarat spectacol.

Asistenta a fost sub asteptari, foarte putini clujeni fiind prezenti la evenimentele desfasurate in aceasta dimineata in Piata Avram Iancu. Vremea rece pentru aceasta perioada a anului nu a strans mai mult de o suta de curiosi in centrul orasului interesati de evenimentele dedicate aniversarii.

Vantul puternic din centrul orasului a dat destule batai de cap organizatorilor, sfesnicele si alte obiecte bisericesti fiind suflate de vant de pe masa pregatita pentru ceremonialul religios oficiat de catre IPS Andrei Andreicut, mitropolitul Clujului.

Dupa ce au fost transmis mesajul  vicepremierului Gabriel Oprea, cele trei institutii administrative clujene, Primaria, Consiliul Judetean Cluj si Prefectura Cluj, prin reprezentantii acestora au oferit cate o placheta aniversara inmanata colonelului Florinel Budisan.

“Mascatii” jandarmeriei clujene au facut in fata asistentei, care a indurat cu stoicism vantul puternic, o demonstratie de arte martiale prin care au fost prezentate tehnici de aparare si imobilizare a unui infractor.

In timpul demonstratiei cu cainii-jandarmi un grup de patru cetateni a fost luat ostatic de catre un infractor inarmat. Cainele jandarmeriei a dat dovada ca este bine pregatit si a reusit printr-un salt spectaculos sa anihileze infractorul. Dupa ce partea oficiala a manifestarilor s-a incheiat clujenii care au trecut azi prin Piata Avram Iancu au putut admira si incerca echipamentele aflate in dotarea unitatilor de jandarmi din Romania.

Pentru nivelul ridicat de pregatire si spectacolul oferit clujenilor de catre cainii jandarmeriei Ziar de Cluj isi da Jos palaria!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *