Din oras

Uioreanu despre cazul Fany: Ramane in picioare solicitarea de anulare a licitatiei

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, spune in contextul retinerii sefilor Fany de catre procurorii DNA ca acea comisie paritara de la nivelul CJ Cluj nu putea sa faca altceva decat sa puna in aplicare decizia venita de la Bucuresti, de la Centrul National de Management al Societatii Informationale (CNMSI).

“La data de 19 decembrie 2013, comisia paritara de la nivelul de Consiliului Judetean Cluj, dupa analizarea actelor transmise de ARR Bucuresti, a opinat ca licitatia trebuie anulata, amanand luarea unei decizii.Decizia finala a Comisiei paritare a fost luata in data de 23 decembrie 2013 si validata de Consiliul Judetean Cluj in sedinta din aceiasi zi, stabilindu-se varianta agreata de inculpati”, au aratat procurorii DNA.

Seful CJ Cluj spune ca decizia la nivelul comisiei paritare a fost luata asa cum prevedea rezultatul licitatiei. Din comisie a facut parte Octavian David, din partea Consiliului Judetean si Daniela Moghioros, reprezentanta a Autoritatii Rutiere Romane.

“Comisia a validat exact ce a venit de la Bucuresti de la CNMSI. Nu puteau sa faca altceva, licitatia a fost facuta la Bucuresti, la comisie a venit rezultatul. Ramane in picioare solicitarea trimisa la ARR saptamana trecuta sa anuleze acele trasee si licitatia. Chiar ma bucur ca s-a intamplat asta (cercetarea sefilor Fany de catre DNA – n.red.) poate ca raspunsul de la Bucuresti va veni mai repede. Nu vreau sa ma antepronunt, dar probabil vor lua in calcul si informatiile descoperite de DNA”, a subliniat Uioreanu.

Seful forului judetean spune ca deocamdata nu a fost chemat de procurori pentru audieri.

“Daca au ceva de intrebat, nicio problema. Nu-mi fac probleme din astea”, a spus Uioreanu.

Reamintim ca patronul Fany, Stefan Cadar si sotia lui Olezia au fost retinuti aseara de procurorii anticoruptie pentru 24 de ore, iar astazi sunt prezentati judecatorilor cu propunerea de arestare preventiva.

Patronii Fany sunt cercetati de procurori pentru ca ar fi dat mita 10.000 de lei, o masina, un televizor, un mp3 player, boxe si haine directoarei Daniela Dobrila din cadrul Autoritatii Rutiere Romane, pentru a „aranja” licitatia pentru traseele judetene din Cluj, pentru perioada 2014-2019. Dobrila este si ea cercetata de DNA.

Foto: bzc.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *