Afacerea zilei

U Cluj, vaca buna de muls pentru toti

A trecut asa, ca o boare, neobservat anuntul oficial facut de “conducerea” Universitatii (tehnic, nu mai stim cine conduce) cum ca din bugetul generos si aruncat pe geam al clubului se va infrupta o noua speranta a fotbalului romanesc U 21. Nu, nu e de la noi din pepiniera, jucatorii produsi de U trebuie vanduti la altii, iar Clujul tre’ sa aduca musai vinituri si ce aleg altii sa nu mai foloseasca, daca se poate luati de la CFR.

Filip Ilie e… bai, nimeni nu stie cine e Filip Ilie. Aaaa, am aflat noi intre timp: e un zero barat fotbalistic pe care “conducerea” ni l-a prezentat ca fiind mare scula cu potential.

In fapt, baiatul asta nici pureci nu a facut pe unde a trecut.

Ba chiar situatia e mai rea decat pare la prima vedere: pana la 21 de ani, Filip Ilie nu a lasat o urma fotbalistica importanta afara de aia de a juca la echipa de liga a 3-a a lui Sepsi.

Si atunci care sa fie explicatia prezentei lui la ciolanul bugetar al Universitatii? Stim noi totul.

Filip este baiatul mamei lui, asta e marea sa calitate ca e baiatul fostei jucatoare de tenis Ruxandra Dragomir.

Dar chiar si asa, cum a ajuns el la U? Eheee, pai in clubul asta de neica nimeni si pile, orice este posibil, inclusiv sa puna Cosmin Irimies de la UBB (care tot minte ca s-a retras de la fraiele U) o vorba buna la “conducere” ca sa vina si loaza asta sa joace pentru Cluj, ca a venit toamna si Goitica nu avea unde sa joace.

Bineinteles, serviciul nu va ramane nerasplatit din partea Ruxandrei Dragomir, care se va ocupa si ea de progeniturile familiei Irimies, pe larg marketate pe paginile de Facebook ale parintilor, unde mama, care nu mai poate scrie decat in engleza, anvizajeaza cel putin un viitor mai maret decat al Halepei pentru fiica Patri si un traseu stelar ca al lui Nole pentru Vlad Irimies.

Un satuc cu taranusi, asta e Clujul, mentalitate provinciala bazata tot pe pile, cand juniorii lui U nu sunt bagati in seama si se pierd pe drum sau sunt vanduti pe bani de nimic, U aduce pile. Bravo, ba!