De cartier

Trotinetele au gonit pietonii pe carosabil, după ce au pus stăpânire pe trotuare

Scris de 81

Cartierele Clujului au fost împânzite de trotinete. Până și puținul spațiu pietonal, liber de autoturismele cocoțate pe toate trotuarele, a fost asaltat de trotinete. Iar acestea sunt peste tot: fie în zona de centru, fie în cartierele periferice ale orașului-sigur. Cum nici polițiștii locali nu își bat capul cu acest fenomen, pietonii se mulțumesc să strângă din umeri a nedumerire: în orașul care se laudă cu spațiile destinate pietonilor, aceștia din urmă sunt de negăsit. Cluj-Napoca, oraș pentru pietoni – nu este decât o vorbă de duh, un fel de-a spune. Dacă e să recunoaștem pe bune, atunci trebuie să spunem că acest oraș este al dezvoltatorilor imobiliari, al politicienilor – al acelorași politicieni care mai vor de-un mandat, al oricui, dar nu al pietonilor. 

Printre altele, merită să pomenim măcar de faptul că din cauza trotuarelor înguste, aplicarea distanței sociale, vehiculate întruna de sanitarii PNL-iști de serviciu, se dovedește a fi imposibil în Cluj-Napoca. 

Pietonii, după ce au fost eliminați de pe trotuarul B-dului Nicolae Titulescu, pentru a face loc autoturismelor parcate pe spațiul pietonal, sunt acum lipsiți până și de acea fărâmă de trotuar care le mai rămăsese și unde nu puteau parca mașinile. 

Pănâ și acel spațiu le-a fost furat acum, la propriu, de trotinetele ce au împânzit orașul. 

Administrația publică e în campanie electorală, „martorii” liberali împart pliante cu nemiluita despre reușitele primarului Boc, printre care și prioritatea acordată proiectelor destinate pietonilor. Din păcate, nu sunt decât povești electorale, câtă vreme trotinetele sunt peste tot, pe toate trotuarele. 

În acest răstimp, la presiunea opiniei publice, Primăria abia a reușit să pună în dezbatere un nou regulament privind trotinetele electrice. 

Regulamentului privind condițiile de utilizare a trotinetelor electrice închiriate prin intermediul unei platforme online, în regim self-service, pe domeniul public al municipiului Cluj-Napoca este în dezbatere publică până în 21 septembrie 2020. 

Până atunci, dar, probabil și după aceea, pietonii vor fi nevoiți să-și facă loc pe partea carosabilă, printre mașini, neavând alte opțiuni. ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  „Eu nu vreau USL”, afirmă Marcel Ciolacu: „USL s-a făcut împotriva cuiva. Domnul Băsescu și-a câștigat calitatea de dușman. Eu nu am dușmani, am adversari politici”
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Dragoș Damian taie avântul politicienilor: ”Muncitorilor din fabrici, șantiere și agricultură le datorăm revizuirea în sus a perspectivei de țară”
 • Acum 10 hours Din oras
  Celebra păruială din PSD CLUJ se termină în instanță
 • Acum 13 hours Eveniment
  Un bebeluș, descoperit spânzurat într-un apartament închiriat din Alba Iulia, împreună cu tatăl în grija căruia fusese lăsat. Proprietarul apartamentului care era din Turda nu le-a dat acordul polițiștilor să spargă ușa, aceștia fiind nevoiți să-l aștepte să se deplaseze în Alba Iulia
 • Acum 14 hours Sport
  HULIGANISM: ”PUMNI ȘI CAPETE ÎN GURĂ SUB TRICOLOR” între români la meciul cu Andorra
 • Acum 15 hours Eveniment
  SINDROMUL ”DALĂ A LA CLUJ” LOVEȘTE ȘI TURDA: Turdenii, speriați că li se betonează tot centrul și rămân fără spații verzi
 • Acum 1 day Sport
  Ambele echipe de baschet, din Cluj și Oradea, pedepsite după scandalul din ”Oradea Arena”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu, după anunțul Fitch privind îmbunătățirea perspectivei de ţară a României: ”Aceasta este diferenţa dintre actuala coaliţie şi dezastrul făcut de nişte gnomi guralivi de dreapta”
 • Acum 2 days Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 2 days Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 2 days Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 2 days Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 days Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE