In vizor

Tronsonul Nădășelu-Zimbor de pe Autostrada Transilvania rămâne încă o tură muzeu

Ce de 30 km ai tronsonului Nădășelu-Zimbor din mult prea oropsita Autostradă Transilvania, se mai amână o tură. Lucrările, conform ultimilor declarații, trebuiau să înceapă în 2024, dar OSĂ se încheie la un nou termen care OSĂ fie avansat de autorități.

  • Lotul Nădășelu-Zimbor înregistra un avans considerabil al lucrărilor de șantier, de aproape 50%, conform estimărilor CNAIR din decembrie 2022. Cu atât mai neașteptată este decizia autorităților. Probail banii vor fi redirecționați către o altă lucrare.

Termenul de finalizare a lucrărilor pe tronsonul Nădășelu – Zimbor (30 km) din Autostrada Transilvania a fost prelungit până în aprilie 2025, conform graficului de execuție actualizat, potrivit economica.net

Prelungirea termenului de execuție ar fi cauzată de problemele întâmpinate de constructor în teren, precum alunecări, păduri și cimitir. Acestea ar fi determinat reproiectarea unor secțiuni, inclusiv propunerea construirii unui tunel, potrivit pasionaților de infrastructură.

Contractul pentru proiectarea și execuția tronsonului Nădășelu – Zimbor a fost semnat în decembrie 2020 cu asocierea Spedition UMB – Tehnostrade – Electromontaj.

Ordinul de începere a proiectării a fost dat pe 25 ianuarie 2021.

Inițial, contractul prevedea 12 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.

Dar n-a fost să fie.