Sanatate

Tratarea afectiunilor de primavara

Variatiile mari de temperatura din perioada schimbarilor de anotimpuri iarna-primavara fac inca multe victime. Guturaiul si rinitele sunt in top, sinuzitele revenind si ele in actualitate.

 

Guturaiul. Cand s-a instalat guturaiul, mucoasa nazala sufera o inflamatie acuta manifestata printr-o secretie apoasa foarte persistenta. Se recomanda repaus la pat, hrana usoara, preponderent lichida. Se consuma o mare cantitate de vitamine, in special vitamina C si multe citrice.

 

Rinita poate fi una banala sau gripala. Aceasta este o inflamatie acuta sau cronica a mucoasei nazale. In acest sezon rinitele sunt mai prezente ca oricand. Manifestarile acestei boli: senzatie de nas infundat, stranuturi repetate, dureri de cap, febra. Daca nu actionam imediat se pot ivi complicatii: sinuzite, faringite, otite, traheobronsite. Regimul alimentar consta in consumul mare de lichide: sucuri ceaiuri, lactate. Se introduce treptat legume si fructe, ca atare.

 

Sinuzita este inflamatia sinusurilor frontale sau maxilare si poate fi acuta sau cronica. Simtome: secretii foarte abundente, dureri in zona afectata, dureri de cap foarte mari, cateodata febra si stare generala proasta. Regim alimentar: preponderent lichid, cel putin in faza de debut a bolii. Se fac cure de transpiratii, impachetari, doua bai calde de sezut pe saptamana in flori de fan; se maseaza zona afectata cu unguent de galbenele si putin ulei de eucalipt. Reflexoterapia poate fi de un mare ajutor.

 

Medicamente din surse naturale, de mare ajutor in aceste situatii:

 

Apimer. Are in compozitie apa de mare si tincture de propolis. Este indicat in rinosinuzite, faringite, adjuvant in tratamentul amigdalitei acute si cornice. Prudenta la administrare la persoanele alergice la propolis.

 

Capsule Baraka. Au la baza ulei de chimen negru. Este un ajutor pentru intarirea sistemului imunitar, alina foarte repede tusea si minimalizeaza manifestarile bolilor cailor respiratorii superioare. Este foarte bine tolerat de copii si adulti.
Imunostim poate fi folosit pentru intarirea sistemului imunitar, pentru toate infectiile virale si bacteriene ale cailor respiratorii: rinite, guturaiuri, sinuzite, gripe, amigdalite, faringite, otite, acestora adaugandu-li-se infectii in sfera uro-genitala, in afectiuni reumatismale ale aparatului locomotor: artrite, alergii de diverse forme, boli autoimmune: psoriasis si lupus, lupus eritematos etc. Se recomanda in terapia anticanceroasa in timpul chimioterapiei si radioterapiei (datorita actiunii foarte puternice antioxidante), in afectiuni digestive: gastrite, ulcere, hemoroizi, fisuri anale, parazitoze intestinale, dezechilibre ale florei intestinale. E util pentru dezechilibrele hormonale si in sindromul premenstrual. Poate fi, de asemenea, folosit de cei cu afectiuni hepatice grave: ciroza, hepatita agresiva, sindromul oboselii cronice, in hipertensiune arteriala, arteroscleroza, prevenirea infarctului de miocard. Poate fi folosit pe perioadele cu risc crescut de gripe.

 

Septilin e un imunostimulator, utilizat impotriva infectiilor bacteriene, virale sau micotice. E eficient in sinuzite, bronsite, amigdalite, otite. Previne gripa si complicatiile ei. Creste eficacitatea tratamentului pentru bolile de piele (acne, abcese, furuncule).

 

Produsele de mai sus si altele (Flavo Vit C, Imunogrip, Imunorezistan Junior, Biovital, Bronchofort, Expectorante V etc.) se gasesc in farmacii sau in magazinele de produse naturiste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *