Din oras

Traficul de coșmar de pe Bdul 21 Decembrie 1989 se apropie de final. Emil Boc: „De Moș Nicolae, vom avea și asfaltul terminat și marcajul făcut”. Calvarul continuă pentru pietoni

Traficul de coșmar de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 se apropie de final, potrivit reprezentanților Primăriei. Partea carosabilă va fi redată circulației, cu marcaje provizorii. Însă modernizarea zonelor pietonale de-a lungul bulevardului va dura până în Aprilie 2022, când este termenul final de execuție a lucrărilor. 

„I-am criticat, i-am pus de-atâtea ori la stâlpul infamiei pe cei de la Diferit pentru întârzierile pe care le-au avut la diverse proiecte, dar acum s-au ținut de cuvânt cu lucrările de pe 21 Decembrie 1989. 

Carosabilul de pe Bdul 21 Decembrie 1989 trebuia să fie redat circulației în aprilie 2022. 

Vă pot spune că luni, iarăși, de Moș Nicolae, vom avea și asfaltul terminat și marcajul făcut”, a anunțat Emil Boc. 

Ziar de Cluj semnala recent că traficul blocat din centrul Clujului este accentuat de lucrările desfășurate pe Bulevardul 21 Decembrie 1989. 

CITEȘTE ȘI: Smart City cu trafic de coșmar: modernizarea Bdului 21 Decembrie 1989 pune la grea încercare nervii clujenilo

„Mai este de turnat, la noapte, o porțiune de asfalt, în câteva locuri de pe bulevard.

Se vor face marcajele provizorii, care vor fi defintive în aprilie 2022, atunci când întreg proiectul va fi gata, inclusiv tot ce înseamnă trotuare, stâlpi de iluminat ș.a.m.d.

Dar scăpăm de calvarul pe care l-am avut pe 21 Decembrie 1989 – știu c-au fost mulți nervi în trafic și multă supărare”, a declarat primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

Acesta a comparat disconfortul creat de lucrările de modernizare a bulevardului central din Cluj cu lucrările periodice de reparație a unei locuințe: 

„Așa e și când îți faci o zugrăveală în casă, ai un anumit deranj pentru o perioadă scurtă de timp. Dar, după aceea, te poți bucura de calitate”, a adăugat edilul. 

„Se termină calvarul de pe 21 Decembrie începând de săptămâna viitoare. 

Rămâne partea de trotuare, care trebuie să fie gata în aprilie 2022”, a conchis primarul Emil Boc. 

Modernizarea Bulevardului 21 Decembrie 1989 este un proiect cu o valoare de 41,7 MILIOANE de lei, fără TVA. Parțial, finanțarea este acoperită din fonduri europene. 

Durata de execuție este de 13 luni, conform contractului, iar termenul de finalizare este 15 aprilie 2022. 

În martie 2021, administrația locală deschidea, alături de firma Diferit SRL, șantierul de pe Bdul 21 Decembrie 1989.

Lucrările de modernizare sunt realizate de Diferit SRL, firmă apropiată Primăriei Cluj-Napoca și care a mai fost antrenată în lucrări pe bani publici, precum modernizarea Pieței Lucian Blaga, a străzii Regele Ferdinand și a scuarului CEC. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *